Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Psykisk hälsa, aktivitet och delaktighet (PAD) är förlagd vid Institutionen för hälsovetenskaper, Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och leds av Professor Ulrika Bejerholm. Gruppen har sin arbetsplats i den nya forskningsmiljön Forum Medicum. I forskargruppen arbetar både seniora och juniora forskare från olika yrkesområden som tex. arbetsterapi och folkhälsovetenskap. Forskargruppen är en del av det nationella forskningsnätverket CEPI (Centrum för Evidensbaserade Psykosociala Insatser) och forskningsprogrammet UserInvolve (Forte). Uppdraget för den tvärprofessionella forskargruppen PAD omfattar utbildning, forskning och kunskapsspridning till det omgivande samhället. PAD strävar efter en tillitsfull och personlig arbetsmiljö som främjar gemenskap. Forskargruppen har gedigen erfarenhet av grundforskning om livsvillkor för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa, preventiva- och återhämtningsinriktade insatser samt implementeringsforskning, med fokus på både brukarinflytande och praktikrelevans. Läs mer om PAD och CEPI

Vi söker nu en erfaren expert på 10 % inom hälsovetenskap inriktning arbetsterapi och psykisk hälsa.

På institutionen värnar vi om en god arbetsmiljö och en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att ansvara för att analysera data, skriva och publicera inom ramen för tre olika forskningsprojekt:

  • Det ena är ett projekt som rör aktivitetsmöjligheter i boenden för personer med psykiska funktionsnedsättningar. En interventionsstudie ingår också.
  • Det andra projektet fokuserar på arbetsrelaterade aktiviteter bland särskilt sårbara grupper med psykisk ohälsa – unga med psykos, nyanlända immigranter samt personer med samsjuklighet i missbruk. Projektet har ett genusperspektiv och det ingår utveckling och utvärdering av ett instrument för att bedöma genusattityder och praktiker.
  • Ett tredje projekt rör åldrande bland personer med psykisk sjukdom, inklusive vad det innebär att bli ”utpensionerad” från daglig sysselsättning. En kartläggning har påbörjats sedan tidigare, och det är detta projekt som nu ska utökats med ytterligare delarbeten (varav en interventionsstudie).
 

Kvalifikationer

Krav för tjänsten

  • Professorskompetens inom området arbetsterapi med inriktning psykisk hälsa.
  • Den sökande ska ha handlett forskarstuderande till doktorsexamen i ett flertal fall, ha pågående handledarskap och ha en forskningsproduktion, inklusive pågående forskning, som är nationellt och internationellt ledande inom arbetsterapi och psykisk hälsa.
  • Särskild vikt läggs vid meriter inom interventionsforskning.
  • Den sökande ska även vara legitimerad arbetsterapeut.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rätt kandidat har mycket god förmåga att arbeta självständigt och kunna samarbeta.

 

Övrigt

Anställningen är en deltidsanställning på 10% och tidsbegränsad enligt SÄVA under 12 månader med start 2024-10-01 eller enligt överenskommelse.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV samt övrig relevant information för tjänst.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2787
Kontakt
  • Kristina Malmquist, +46-2220000
  • Ulrika Bejerholm, +46-2221958
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-09-23
Sista ansökningsdag 2024-10-07
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb