Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Anställningen som statistiker är i Kristina Sundquists forskargrupp vid Centrum för primärvårdsforskning (CPF). CPF är en dynamisk forskningsplattform vid Clinical Research Centre (CRC), en livlig och inspirerande vetenskapsmiljö i Malmös vackra sjukhusområde. CPF är ett samarbete mellan Region Skåne och Lunds universitet. Kristina Sundquists forskargrupp omfattar några av de mest citerade forskarna i Sverige. Forskargruppen har haft oavbrutet stöd från National Institutes of Health (NIH, USA) i 20 år och har ett långvarigt samarbete med ett antal ledande internationella universitet, t.ex. Stanford University (USA), Icahn School of Medicine vid Mount Sinai, New York (USA), Virginia Commonwealth University (USA), Shimane University (Japan) och Heidelberg University (Tyskland).

Forskningen vid CPF är, förutom National Institutes of Health (NIH, USA), finansierad av European Research Council (ERC), Hjärt-Lungfonden och Vetenskapsrådet. CPF: s övergripande uppdrag är att bedriva världsledande forskning inom primärvården som ett aktivt kunskapsutbyte mellan akademin och primärvården. Forskningen bedrivs i samarbete med forskare vid svenska och internationella universitet, som studerar vanliga kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, cancer, diabetes, psykisk ohälsa, missbruk samt kvinnors och barns hälsa och hälsoeffekterna av migration och socioekonomisk utsatthet.

Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Forskargruppen för Allmänmedicin och klinisk epidemiologi, vid institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö, söker en statistiker som huvudsakligen kommer att arbeta inom våra NIH-projekt med fokus på missbruk och psykiatriska utfall, och utlyser härmed en heltidsanställning tillsvidare. Start snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna kommer att vara, att bidra med statistisk kompetens till de epidemiologiska forskningsprojekten och tillsammans med de andra statistikerna och en GIS-ingenjör i teamet vara ansvariga för utvecklingen av analysverksamheten.

Uppgifterna inkluderar: Att genomföra och delta i planeringen av epidemiologiska studier när det gäller problemformulering, design och analys. Att delta i diskussioner om tolkning och presentation av resultaten för vetenskapliga artiklar, inklusive formulering av textdelar i artiklar. Att kontinuerligt fördjupa vår kunskap inom statistik och epidemiologi. Att undervisa och leda seminarier i användning av statistiska och epidemiologiska metoder och att stödja doktorander och forskare i statistiska och epidemiologiska frågor.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • masterexamen i statistik med en solid grund i statistisk teori och ytterligare kunskap om biostatistik
  • erfarenhet av att tillämpa statistiska modeller på medicinska vetenskapliga frågor samt erfarenhet av statistiska metoder i registerbaserade analyser (t.ex. familjebaserade modeller, strukturella ekvationsmodeller, longitudinella modeller)

Meriterande är:

  • doktorsexamen i statistik eller epidemiologi
  • god kunskap om information lagrad i SCB: s och Socialstyrelsens rikstäckande register eller liknande register från andra skandinaviska länder
  • erfarenhet från rapportering av studier i medicinska tidskrifter. Egna vetenskapliga artiklar kommer att betraktas som en fördel

Viktiga personliga egenskaper inkluderar god samarbetsförmåga och sociala färdigheter, noggrannhet när det gäller detaljer, och självständighet. Goda kunskaper i engelska och erfarenhet av att skriva textdelar i vetenskapliga texter på engelska är en förutsättning. Kunskaper i svenska betraktas som en stor tillgång.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/548
Kontakt
  • Kristina Sundquist, professor, +4640391376
  • Claes Moreau, personalsamordnare, +4640391055
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2021-03-03
Sista ansökningsdag 2021-04-06

Tillbaka till lediga jobb