Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 600 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.


Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Institutionen utgör en av åtta institutioner vid Humanistiska och teologiska fakulteterna.

Språk- och litteraturcentrum söker en forskare i allmän språkvetenskap med inriktning mot språkvetenskap för en visstidsanställning med omfattningen 100%. Perioden för anställningen är 2018-07-01—2018-08-14

Anställningen är inom projektet Digitalt multimediaarkiv för austroasiatiskt immateriellt kulturarv, vilket finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. 

Arbetsuppgifterna för anställningen som forskare innefattar hantering, redigering och annotering av audio-, video- och text-data relaterade till det austroasiatiska språket kammu; upprättande och utveckling av metadatastrukturer i digitalt format; uppladdning, bearbetning och organisation av data i digital korpusmiljö; kommunikation kring och instruktion i tekniska aspekter inom projektgruppen och med internationella medarbetare.

Den sökande förväntas ha expertis och tidigare erfarenhet inom ett eller flera av dessa områden. Expertis på språket kammu är en merit. För information om anställningen och arbetsuppgifterna kontakta projektledare Niclas Burenhult (niclas.burenhult@ling.lu.se).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(少于3个月)
Anställningen avslutas 2018-08-14
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1553
Kontakt
  • Niclas Burenhult Projektledare Dig-AAA II , niclas.burenhult@ling.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-05-09
Sista ansökningsdag 2018-05-23

返回职位空缺页面