Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Organisation

Institutionen för translationell medicin är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vid institutionen finns ca 25 forskargrupper med verksamhet inom experimentell, epidemiologisk, patientnära och hälsovetenskaplig forskning. Institutionen samverkar nära med hälso- och sjukvården. Stor vikt läggs vid att forskningen ska vara överförbar till patientvård och att det finns ett utbyte mellan oss och sjukvården som underlättar utvecklingen av diagnostik, behandling och nya mediciner och kirurgiska metoder. Institutionen är belägen vid Skånes universitetssjukhus i centrala Malmö. Läs gärna mer på http://www.med.lu.se/ translationell_medicin. Delar av verksamheten finns på Clinical Research Centre (CRC), där också institutionens kansli är placerat, och på närliggande Wallenberglaboratoriet.

Institutionens kansli är ett av tre kanslier, totalt är det ca 18 personer som som delar lokaler. Kansliet leds av administrativ chef, har ca sex medarbetare som ger administrativ service åt forskargrupperna och ansvarar för ekonomihantering, personaladministration samt kommunikation. Det finns en stark strävan att hålla hög kvalitet i arbetet och ge forskargrupperna en god och professionell service inom personal- och ekonomiadministration. Då den nuvarande personalsamordnaren ska sluta finns nu behov av att rekrytera en ny person som ska arbeta med och ansvara för personaladministrationen vid kansliet.

Arbetsuppgifter

Personalsamordnarens arbetsuppgifter omfattar framför allt olika typer av personaladministration. I det ingår bland annat rekrytering och avveckling av personal, introduktion av nya medarbetare, lönerevision och löneinplacering, rehabilitering, stipendiehantering, löpande personaladministration, samt diarieföring av personalärenden. Även frågor som rör fysisk och psykosocial arbetsmiljö ingår i personalsamordnarens arbetsområde. Det operativa arbetet sker mycket nära verksamheten tillsammans med forskargruppscheferna i organisationen som Du bistår med stöd och råd i personalfrågor av såväl övergripande som individuell karaktär. Intern service och stöd till chefer och anställda är en mycket viktig del av arbetet. Det krävs att personalsamordnaren är flexibel samt har förmåga att prioritera, då det handlar om att arbeta med hela HR-spektrat: allt från enklare löpande administration till mer komplexa ärenden. Samtidigt finns perspektivet att succesivt förbättra och utveckla hela den personaladministrativa verksamheten.

Som administrativa verktyg används främst personalsystemet Primula, rekryteringsverktyget Varbi, samt personkatalogen Lucat.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom lämpligt ämnesområde för anställningen krävs; det vill säga inom personal- och arbetslivsfrågor eller motsvarande inriktning. Alternativt ska du ha tillförskansat Dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av självständigt och kvalificerat personaladministrativt arbete, gärna från offentlig verksamhet, är meriterande.
  • Kunskap och erfarenhet av arbetsrättsliga frågor är meriterande.
  • Du ska vara väl förtrogen med Office-paketet. Erfarenhet av Primula/Varbi/Lucat är meriterande. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personen vi söker ska vara stabil med hög personlig mognad. Förmåga att arbeta självgående och strukturerat krävs, samtidigt som samarbetsförmåga och vilja att arbeta serviceinriktat är lika viktigt. Vidare krävs en analytisk och problemlösande attityd. Du är tydlig i Din kommunikation och flexibel i ditt förhållningssätt.

Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Datum för tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3821
Kontakt
  • Mats Roxendal, administrativ chef, personalsamordnare
Facklig företrädare
  • Mats Roxendal, administrativ chef, + 46 -(0)708 748 590
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-11-16
Sista ansökningsdag 2018-11-30

Tillbaka till lediga jobb