Socialhögskolan

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Vid Socialhögskolan finns socionomprogrammet, fristående kurser, magister- och masterutbildning och en välutvecklad forskning inom det sociala arbetets centrala forskningsområden (se www.soch.lu.se). Socialhögskolan bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning och examination på både grundnivå och avancerad nivå inom socionomprogrammet. Undervisningen omfattar vetenskapsteori och metod, socialpolitik samt handledning och examination av studenternas självständiga examensarbeten. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i utvecklingsarbete, ta ansvar för kursadministration att samarbeta såväl inom som mellan kurser på socionomprogrammet samt att vara aktiv inom forskning i socialt arbete. Undervisning sker i både Lund och Helsingborg.

Kvalifikationer
Behörighet för anställning som lektor finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordningen (http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930100.HTM) samt i föreskrifter för anställning av lärare vid Lunds universitet (http://www.hr-webben.lu.se/sites/hr-webben.lu.se/files/lunds-universitets-anstallningsordning.pdf).

Behörighetskrav är avlagd doktorsexamen i socialt arbete eller motsvarande, för anställningen relevant ämne, dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet samt dokumenterad samarbetsförmåga. Vid bedömning av de sökande kommer lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Dokumenterad erfarenhet och skicklighet i forskning och undervisning om socialpolitik är liksom erfarenhet av undervisning i vetenskapsteori och kvantitativ metod ett krav. Vikt fästs också vid administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har en god förmåga att utveckla, leda och genomföra utbildning och forskning av hög kvalitet. Du ska också ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god samarbetsförmåga samt ett analytiskt tänkande. 


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/59
Kontakt
  • Staffan Blomberg / Prefekt, staffan.blomberg@soch.lu.se
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-23

返回职位空缺页面