Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen fokuserar på att undersöka immunologiska processer som är involverade i kardiovaskulär sjukdom. Genom att använda djurmodeller och stora biobanker av humant material ämnar vi att upptäcka nya biomarkörer och terapeutiska mål som kan användas i klinisk praxis. Vi är särskilt intresserade av åderförkalkning, hjärtinfarkt och stroke.

Tjänsten är knyten till ett projekt som undersöker immunresponsen till hjärtinfarkt, i både djurmodeller och patientkohorter, med särskilt fokus på mekanismer av inflammation och reparation. Möjliga terapeutiska kandidater för förbättring av hjärtåterhämtningen efter myokardischemi kommer att testas i en musmodell av hjärtinfarkt och hjärtsvikt. I parallella studier kommer förhållanden mellan olika lösliga biomarkörer och framtida kardiovaskulära händelser i hjärtinfarktpatienter att undersökas.

Den anställda förväntas att självständigt bedriva högkvalitativ forskning på internationell nivå. Hen ska kunna självständigt planera och leda experiment, handleda doktorander och post-docs, söka extern forskningsfinansiering, genomföra statistiska analyser, tolka data och presentera resultaten i publikationer och vid internationella möten.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha medicinutbildning och erfarenhet inom kardiovaskulära specialiteter och en PhD i kardiovaskulär forskning. Stark erfarenhet av att självständigt bedriva experimentell forskning och att handleda andra forskare, samt erfarenhet av hjärtinfarktmodeller i möss är ett krav. Goda kunskaper av immunologi, samt goda kunskaper i engelska språket (tal och skrift) är obligatoriska. Tidigare erfarenhet av mikrokirurgi, flödescytometri, immunohistokemi, ELISA, mikroskopi, samt att använda statistiska paket (såsom SPSS) är meriterande.

Ansökan ska innehålla:

Komplett CV.
Komplett publikationslista.Kopia av PhD-diplom och andra relevanta handlingar.
Beskrivning (maximum en sida) av den sökandes tidigare forskningserfarenhet, anställning och ansvarsområden, erfarenhet av att utföra självständiga forskningsprojekt, handledarerfarenhet samt teoretiska och tekniska kunskaper som relaterar till det beskrivna projektet.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 5
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/487
Kontakt
  • Jan Nilsson, +4640391230
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-03-06
Sista ansökningsdag 2019-03-31

返回职位空缺页面