Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Ekonomisk-historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomisk-historiska institutionen är forskningsintensiv och sysselsätter ca 100 personer: forskare, lärare, teknisk/administrativ personal och doktorander. Institutionen har en omfattande forskarutbildning och samordnar tre internationella masterprogram. Institutionen har ett väl etablerat renommé för sin breda forskning med tonvikt på långsiktiga processer, och med ekonomisk teori och kvantitativa metoder som viktiga forskningsverktyg. Starka forskningsområden är ekonomisk tillväxt och strukturförändring, innovation, energi och hållbarhet, utvecklingsekonomi, ekonomisk demografi, finanshistoria samt utbildning och arbetsmarknad. Mer information finns på institutionens hemsida www.ekh.lu.se.

Arbetsuppgifter

Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet söker 1 projektassistent som ska delta i projektet ”Hur formar välfärdspolitiken vår framtid? Insatser riktade till barn och dess effekter genom livet - en studie av Skåne från 1920 till idag”. Projektet ska undersöka vilka effekter institutionaliseringen av barnafödandet i sjukhus samt barnomsorg i daghemsinstitutioner har över individens hela livscykel.  

Projektassistenten främst arbeta med att registrera information från arkivkällor som individuella förlossningsjournaler. Huvuduppgiften är digitaliseringen av arkivmaterial i en databas. Digitaliseringen kommer att ske i arkiven i Lund. Arbete med arkivmaterial i Landskrona kan ingå i tjänsten.

Projektassistenten förväntas arbeta tillsammans med forskarna i projektet och medverka vid utvecklingen av en databas med för projektet vitala uppgifter.

Kvalifikationer

  • Utbildning:akademisk grundexamen
  • Erfarenheter: erfarenhet av att ha samlat in och organiserat arkivmaterial. Möjlighet att tolka och läsa tiders handskrift (tidigt eller mitten av 20-talet) är ett krav.
  • Arbetet innebär krav på stor noggrannhet vid insamlingen. Exempel på tidigare erfarenheter som vi värderar högt är användning och tillämpning av databashantering, registrering av data, bearbetning av data.
  • Kunskaper: MS Word, MS Excel, MS Access. Flytande svenska i tal och skrift och bra förmåga att uttrycka sig på engelska är ett krav
  • Kompetenser: förmåga att förstå och arbeta med arkivalier samt analytisk förmåga, ordningssinne, driv och självständighet

 

Övriga meriter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, noggrannhet och självständighet, förmåga att analysera och lösa problem samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka den forskargruppen som han/hon ska ingå i på institutionen.

Villkor

Tidsbegränsad 6 månader, 85%. Startdatum 15 April, 2019 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev, etc.). Ansökan ska helst skrivas på engelska.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(3-6个月)
Anställningen avslutas 2019-10-14
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 85
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/899
Kontakt
  • Luciana Quaranta, +46462220497, luciana.quaranta@ekh.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-29

返回职位空缺页面