Lunds universitet, Med fak, Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Arbetsuppgifter
Forskargruppen Experimentell Onkologi på Avdelningen för Translationell Cancerforskning, Lunds universitet ledd av Professor Kristian Pietras drivs av övertygelsen att en tumör är ett kommunicerande organ bestående av ett flertal celltyper som gemensamt utvecklas till den dödliga sjukdomen cancer. Tumörer är heterogena och innehåller maligna celler med olika proliferativ och metastatisk potential. Även om det är ett väletablerat faktum att tumörens mikromiljö starkt bidrar till en tumörs tillväxt och utveckling, vet vi inte mycket om heterogenitet inom celltyper i tumörens stroma. Vår strategi kombinerar högupplösta studier av grundläggande biologiska koncept med bruket av avancerade musmodeller av cancer och exklusiva kliniska patientmaterial för att undersöka mikromiljöns roll i cancerns initiering, progress och resistens mot behandling. Den postdoktorala forskaren kommer att utföra högupplösta och storskaliga studier av cancer med hjälp av beräkningsbiologi och bioinformatiska metoder.

Kvalifikationer
Som del av pågående forskning söker vi en högmotiverad forskare för att leda vårt arbete inom storskaliga och högupplösta bioinformatiska studier av tumörens mikromiljö. Den sökande ska inneha en svensk doktorsexamen, eller motsvarande internationell kvalifikation. Vidare ska den sökande inneha genom publikationer dokumenterad erfarenhet från arbete med beräkningsbiologiska, bioinformatiska och biostatistiska metoder inom tumörbiologi. Expertis inom enkelcellsanalys är önskvärd. Dokumenterad kunskap i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska är ett krav.

I samband med urval kommer särskild vikt läggas vid relevant kompetens (se ovan), akademiska meriter, internationell erfarenhet, initiativkraft, kommunikationsförmåga samt personlig lämplighet.

Ansökan ska inkludera CV, publikationslista, motivationsbrev och kontaktinformation till minst 2 referenspersoner.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1296
Kontakt
  • Kristian Pietras, +46462226429
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-26

返回职位空缺页面