Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap, forskargruppen för Neurofysiologi, söker en forskningsingenjör för arbete med nedanstående uppgifter. Anställningen är tidsbegränsad under ett år på heltid med tillträde 2019-07-01.

Arbetsuppgifter

I det aktuella projektet kommer vi att optimera de elektrodkonstruktioner vi utvecklat för användning i större djur. Av särskild betydelse är att optimera de elektrodkluster vi utvecklat med avseende på resulterande interelektrodavstånd, impedans, trösklar för aktivering av olika delar av subkortikal vävnad. Vi kommer därför att behöva genomföra en omfattande analys av de förändringar i nervcellsaktivitet och resulterande beteendeförändringar som sker då vi stimulerar i olika delar av djupt liggande motoriska centra och kretsar i hjärnan i djurmodeller för Parkinsons sjukdom (6-OHDA behandlade fritt rörliga vakna försöksdjur).

Arbetsuppgifterna för den aktuella tjänsten inkluderar medverkan i både utveckling och tillverkning av elektroder och elektrodklusters inbäddade i gelatinösa material, utvärdering av elektrofysiologiska egenskaper och biokompatibilitetsaspekter (särskilt gliacell reaktioner och blödningar) hos de mikroelektroder som används i de aktuella försöken; utveckling och deltagande i neurokirurgisk implantation av dessa mikroelektroder; deltagande i imaging (CT och MR) analys av var i hjärnan terapeutiska effekter uppnås vid stimulering och var biverkningar kan uppstå vid stimulering samt analys av såväl beteendeförändringar som av förändringar i nervcellsaktivitet vid stimulering av olika delar av målvävnaden. Dessutom ingår ansvar för författande av vetenskapliga publikationer som avses ingå i en doktorsavhandling inriktad mot hjärnstimulering.

Kvalifikationer

Krav

Master i Neurobiologi och minst godkänd halvtidskontroll i biomedicinsk doktorandutbildning är krav. Mångårig erfarenhet av forskning inom integrativ neurofysiologi och mångårig erfarenhet av elektrodutveckling inkluderande såväl erfarenhet av och skicklighet i hantering och konstruktionsarbete av ultratunna (upp till ca 20 mikrometer tunna elektroder) och ultraflexibla elektrodkonstruktioner inbäddade i geler. Dessutom krävs vana vid dokumentation av sådant utvecklingsarbete.

Dokumenterad vana och skicklighet i utveckling, tillverkning och utvärdering av ultratunna elektroder i djurmodeller för Parkinsons sjukdom särskilt 6-OHDA lesioner av det dopaminerga systemet samt farmakologisk behandling med dopamin antagonist. Dokumenterad vana och skicklighet i försöksdjurskirurgi, särskilt implantationer av ultraflexibla elektroder för stimulering och registrering i subkortikala delar särskilt runt subthalamiska kärnan i hjärnan samt goda litteraturkunskaper om hjärnstimulering (Deep Brain Stimulation).

Dokumenterad skicklighet och kunskap i datorbaserad analys av vävnadsresponser, särskilt immunfluorescensmikroskopi. Dokumenterad skicklighet i datorbaserad analys av beteende förändringar utlöst av hjärnstimulering i vakna fritt rörliga försöksdjur samt erfarenhet av datorbaserad elektrofysiologisk analys är också nödvändiga kvalifikationer.

Dokumenterad vana av datorbaserad analys av CT bilder på hjärnan är också krav.

Meriterande

Dokumenterad vana att arbeta i tvärvetenskaplig miljö.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1683
Kontakt
  • Jens Schouenborg, +46462227752
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-29

Tillbaka till lediga jobb