Lunds universitet, Samhällsvet fakulteten, Statsvetenskapliga institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen har under senare år varit mycket framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokratisering, diplomati, fred och konflikt, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning och examination inom statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap, underrättelseanalys och viss uppdragsutbildning. Kurserna behandlar framför allt vetenskaplig metod och uppsatsskrivande. Undervisning sker både på svenska och engelska. Uppdraget innefattar även administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan. Vi ser gärna att den sökandes forskningsinriktning bidrar till någon av institutionens forskarmiljöer.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i statsvetenskap, har visat pedagogisk skicklighet, samt genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper om minst fem veckor.

Övriga krav och meriter
Sökande bör ha mycket goda kunskaper om statsvetenskaplig metod och teori. Sökande bör också ha erfarenhet av att arbeta med uppdragsutbildningar, liksom mycket goda kunskaper om lärplattformen Canvas. Sökande ska kunna undervisa på svenska och engelska, mycket goda kunskaper i svenska och engelska krävs därför i såväl tal som skrift. Dokumenterad undervisningsportfölj och styrkta pedagogiska meriter är ett krav. Sökande bör ha god förmåga att samarbeta med arbetskamrater, kollegor samt övrig personal på institutionen. Sökande bör ha förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Anknytning till någon av institutionens forskarmiljöer är meriterande.

Bedömningsgrund
Särskild och lika vikt fästs vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Den sökandes förmåga att planera, utveckla och genomföra grundutbildning inom freds- och konfliktvetenskap, underrättelseanalys och statsvetenskap anses mycket viktigt. Att ha publicerat nationellt och internationellt är meriterande.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-04-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3826
Kontakt
  • Björn Badersten, prefekt, +46462220159
  • Jakob Gustavsson, studierektor grundutbildningen, +46462224552
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-09

返回职位空缺页面