Avd IT

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

IT-avdelningen består av 14 medarbetare, varav 8 arbetar med utveckling, drift och support av universitetsbibliotekets system och IT-miljö. I utvecklingsprojekt arbetar vi agilt med Scrum-metoden.

Arbetsuppgifter:

Ditt arbetsområde är utveckling, administration och support av universitetsbibliotekets IT-system (flera olika förekommer).

Du kommer också att ingå i vårt support-team och ha som arbetsuppgift att lösa IT-relaterade problem som universitetsbiblioteket ställs inför. Användarsupport på nätverk, PC, Mac, Linux, skrivare, mobil och surfplattor m.m. förekommer.

Vi har samarbete med andra universitetsbibliotek för utveckling av system för digitala bibliotek och forskningsservice. Vi utvecklar med Open Source.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbete med systemutveckling. Du har goda språkkunskaper och kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Du behöver ha kunskap om att jobba i Linux/UNIX-miljöer och om användning av öppen programvara. Det är också en fördel om du har erfarenhet från att ha arbetat med digitala bibliotek i utbildnings- och forskningssammanhang.

Vi ser gärna att du har jobbat med flera av dessa system och verktyg:

 • Git eller andra source code managementverktyg
 • Agil utveckling (Agile software development)
 • Webservrar, speciellt Apache web server
 • Web technologies inklusive HTML, CSS, JavaScript, AJAX, jQuery, XML/XSLT, JSON, REST
 • Perl och/eller andra programmeringsspråk, speciellt Java, Python eller PHP
 • Databaser, som MySQL, SQLite, PostgreSQL och MongoDB
 • Linux/Unix, Windows systemadministration
 • Sökmotorer, speciellt Elastic Search

Det är meriterande om du har jobbat med open source-projekt.

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och analytisk. Du bör också vara resultatinriktad, stresstålig, självgående och flexibel. Vi förutsätter att du är nyfiken på att lära dig nya saker och har lätt att utveckla nya kompetenser.

Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad, och bidrar med en positiv anda till vårt team. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och mognad.

Tjänsten är tidsbegränsad till 18 månader

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3853
Kontakt
 • Henrik Åslund, Avd chef IT, 046-2229333
 • Snorri Briem, Verksamhetsansvarig , 046-2229233
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-29

返回职位空缺页面