Lunds universitet, Ekonomihögskolan, EHLs kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomihögskolans bibliotek har sju anställda. Vi samarbetar vi med alla bibliotek inom Lunds universitet, vilket ger goda möjligheter till erfarenhetsutbyten och gemensam kompetensutveckling. Under våren 2020 ser vi framemot att flytta till nya bibliotekslokaler.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Ekonomihögskolans bibliotek i dialog med våra studenter och forskare. Du kommer att arbeta dels med vår webb och digitala lärandemiljö, och dels med förvärv och samlingsbyggande. Stort fokus i anställningen ligger på att, tillsammans med dina kollegor, arbeta med utvärdering och utveckling av dessa områden. För att stödja flexibelt lärande och digitalisering för våra studenter kommer du att tillsammans med undervisande bibliotekarier utveckla digitala läranderesurser. Ekonomihögskolan har nyligen bytt lärplattform till Canvas, vilket ger nya möjligheter för biblioteket att utveckla vår digitala lärandemiljö och våra digitala lärresurser.

Biblioteken vid Lunds universitet håller på att ta fram en gemensam strategi för samlingsbyggande, och i det arbetet är Ekonomihögskolans bibliotek delaktigt. Din roll blir att tillsammans med dina kollegor fortsätta utvärdera och utveckla våra samlingar, både tryckta och elektroniska. I anställningen ingår även mer praktiskt förvärvsarbete av framförallt e-böcker och tidskrifter, samt övrig tidskriftshantering.

Du kommer att ha pass i bibliotekets lånedisk. Dessutom kan övriga biblioteksrelaterade arbetsuppgifter ingå.

Kvalifikationer
Du ska ha examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Magister- eller masterexamen är meriterande. Ekonomihögskolan har många internationella studenter, doktorander och forskare och det är därför viktigt med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och dessutom ser vi gärna att du arbetat med något av följande:

  • Webb
  • Digitala lärresurser och/eller undervisning
  • Medieförvärv

Du är kreativ och drivande samt har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har lätt för att sätta dig in i nya områden. Du är också bra på att lägga upp och planera ditt arbete. Du är intresserad av digitala verktyg och de möjligheter dessa kan innebära för bibliotekets digitala lärandemiljö. Du har ett stort intresse för att arbeta nära forskare, lärare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning.

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4091
Kontakt
  • Hanna Wilhelmsson, Bibliotekschef, 046-222 94 67
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-07

返回职位空缺页面