Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Forskargruppen

Vid forskargruppen för molekylär tumörpatologi fokuserar vår forskning på att kartlägga och undersöka uttrycket och aktiviteten av de globala posttranslationella modifierade (PTM) enzymerna i den skadade cellen, cancerceller och när den metastaseras. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Ramin Massoumi och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Medicon Village i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi söker härmed en driven forskningsingenjör för arbete i pågående forskningsprojekt. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader med önskat tillträdesdatum den 1 januari eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör arbetar du med cellodling, cancerrelaterade experiment såsom migration och 3D-invasion, cellöverlevnad, flow cytometry (FACS), RNA och proteinanalyser.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • En PhD inom onkologi eller likvärdigt område.
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap kring cellodling, cellmigration och cellinvasions metoder.
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap kring RNA och proteinanalyser såsom Westernblot och qPCR.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

  • Innehavande av publikationer i fältet cancerinvasion och cancermigration samt publikationer i fältet cancercellöverlevnad och apoptos.
  • Kunskaper inom fältet ”Diploiditet” och ”Polyploiditet” inom cancer.
  • Erfarenheter som postdoktor inom området.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(3-6个月)
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4137
Kontakt
  • Ramin Massoumi, rekryterande chef, +46462226430
  • Tilde Lindgren, personalsamordnare, 046-2220000
Publicerat 2019-12-05
Sista ansökningsdag 2019-12-19

返回职位空缺页面