Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen HR

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen HRs huvuduppgift är att stödja verksamheten vid Lunds universitet i det personalpolitiska arbetet. Sektionen har även i uppdrag att stötta chef-och ledarskapsutveckling samt karriärutveckling. Sektionen underlättar och skapar förutsättningar för verksamheten att följa lagar och regler genom att ta fram universitetsgemensamma styrdokument, rutinbeskrivningar och verktyg inom området liksom kartlägger, utvecklar och följer upp processer inom HR-området. I uppdraget till sektionen finns även att stötta arbetet kring universitetets internationella medarbetare.

Vid Sektionen HR finns en avdelning som arbetar operativt och verksamhetsnära gentemot chefer på alla nivåer inom gemensam förvaltning samt mot enskilda fakulteter. De personalsamordnare som ingår i avdelningen har i huvudsak sina arbetsplatser på de fakulteter som de arbetar gentemot. I den här anställningen kommer du att arbeta 50 % med HR-stöd till en sektion inom gemensam förvaltning och 50 % med stöd inom systematiskt arbetsmiljöarbete för MAX IV.

Arbetsuppgifter

Vi söker en personalsamordnare som trivs i den konsultativa rollen och som har erfarenhet av att ge specialiststöd inom hela HR-området. Arbetsuppgifterna som rör gemensam förvaltning har en stor bredd och innebär operativt arbete inom arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering, arbetsrätt, förhandlingar, lönefrågor, omställning, organisations- och utvecklingsfrågor och systematiskt förebyggande arbete mot diskriminering. På MAX IV kommer du att ha rollen som arbetsmiljösamordnare där tonvikten ligger på att stödja verksamheten i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen från Personal- och arbetslivsprogrammet.
Du ska ha gedigen erfarenhet av HR-arbete inom universitets- och högskolesektorn. Eftersom 50 % av anställningen avser stöd inom systematiskt arbetsmiljöarbete på
MAX IV behöver du ha dokumenterad erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete i en internationell miljö. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du ansvarsfull, tydlig och lösningsfokuserad. Arbetet ställer stora krav på självständighet, initiativförmåga och god planering i det dagliga arbetet. Du trivs med att arbeta konsultativt och har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov, utan att göra avkall på ansvaret för helheten. Du är trygg i din profession och för att lyckas i ditt HR-uppdrag förstår du vikten av att bygga och förvalta goda relationer med chefer, fackliga företrädare och kollegor. Vi är måna om vår teamkänsla och för att trivas tillsammans med oss behöver du vara en prestigelös lagspelare med drivkraft att utveckla och utvecklas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/936
Kontakt
  • Mona Hansson, avdelningschef, 046-222 70 27
  • Maria Lilja, personalsamordnare, 046-222 49 03
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-03-13
Sista ansökningsdag 2020-03-29

返回职位空缺页面