Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen

Vi är en liten forskargrupp på avdelningen för ortopedi som verkar inom nätverket Lund OsteoArthritis Division, LOAD, vars övergripande mål är att utveckla bättre sätt att diagnostisera, förebygga och behandla artros. Gruppens huvudfokus är att studera biomarkörer i ledvätska, blod och urin och hur dessa förhåller sig till klinisk diagnos och prognos av sjukdomsförlopp. I detta arbete har vi inlett ett samarbete med ett läkemedelsbolag där vi i en klinisk studie skall mäta den molekylära effekten av en proteasinhibitor i en stor mängd serumprover. Forskargruppen är placerad på BMC C12.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en ny medarbetare, för en tidsbegränsad anställning på 4 månader. Start 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Uppdraget går ut på att dagligen planera och utföra immunologiska analyser av serumprover som utförs enligt krav liknande Good Clinical Laboratory Practice, GCLP. Du ansvarar för den immunologiska metoden (ELISA) i vilken också enzymatisk förbehandling av proverna ingår. Du granskar, sammanställer och rapporterar resultat där stort fokus ligger på kvalitet och noggrannhet. Arbetet kommer även att innebära mottagande, katalogisering och hantering av blodprover.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • högskoleutbildning med inriktning biomedicin, t ex biomedicinsk analytiker eller motsvarande
  • dokumenterad vana att köra immunologiska metoder såsom ELISA eller andra immunoassays
  • god datorvana
  • erfarenhet av dokumentation i laboratoriemiljö

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och du som söker ska vara noggrann, ha god planeringsförmåga och hög grad av självständighet.

Meriterande för anställningen:

  • erfarenhet av laborativt arbete i kvalitetssäkrad miljö, såsom GLP eller annan reglerad verksamhet.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta
kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2716
Kontakt
  • André Struglics, rekryterande chef, +46 46 222 07 62
  • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, +46 46 222 83 47
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-08-27
Sista ansökningsdag 2020-09-17

Tillbaka till lediga jobb