Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Enheten för genetisk och molekylär epidemiologi (GAME) är en av de största forskningsgrupperna vid det världsledande Lunds universitets diabetescenter (LUDC). GAME fokuserar främst på analysen av stora, komplexa datamängder för att optimera diagnos, förebyggande och behandling av diabetes och fetma. Detta arbete görs ofta som en del av stora nationella och internationella projekt som finansieras av National Institutes of Health (NiH), European Research Council och Innovative Medicines Initiative. (IMI).

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en senior bioinformatiker för en tidsbegränsad anställning på två år och på heltid. Önskat tillträdesdatum är den 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Sökande förväntas arbeta i en stödroll för gruppledaren, professor Franks, och andra medlemmar i hans team inom en rad projekt, inklusive de som utförs enbart av GAME-enheten i samarbete stora internationella samarbeten. Arbetet rör sig inom biostatistik och/eller bioinformatik, med erfarenhet av ” combining multiomics datasets” inklusive array- och sekvensdata för genuttryck och DNA-metylering och metabolomik samt ”in silico functional annotation”.

Beroende på begränsningar relaterade till COVID-19 kommer den sökanden att tillbringa merparten av sin tid på plats, men nationella och internationella resor för utbildning, konferenser och projektmöten kan bli nödvändiga.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • doktorsexamen i relevanta kvantitativa vetenskaper
  • minst två års post doc-erfarenhet av arbete med bioinfomatik
  • goda färdigheter i engelska, både i tal och skrift
  • utmärkt förståelse om R och Stata
  • kunskap om nätverksbiologi, protein-protein interaktionsnätverk samt systembiologiska tillvägagångssätt

Meriterande för anställningen är:

  • kunskap om andra programmeringsspråk som Python, C ++ eller PEARL
  • förmåga att arbeta med snäva tidsfrister
  • villig att ge mentorskap till gruppmedlemmar
  • intresserad av att arbeta för, och att ge analytiskt stöd till pågående projekt
  • intresserad av att vara delaktig i ett dynamiskt och kreativt team samt att interagera regelbundet med internationella samarbetspartners
  • 10 + vetenskapliga /peer reviewed publikationer i ansedda tidskrifter

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. För anställningen krävs att du är ambitiös, noggrann och självständig.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3568
Kontakt
  • Paul Franks, professor, paul.franks@med.lu.se
  • Pernilla Siming, projektkoordinator, pernilla.siming@med.lu.se
  • Claes Moreau, personalsamordnare, claes.moreau@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2020-11-06
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb