Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Institutionen för handelsrätt

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning och ger bland annat fyra utbildningsprogram på grundnivå och 13 magister- och masterprogram. Ekonomihögskolan samverkar med företag och myndigheter i regionen och på fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar ständigt med att utveckla vår ställning som en attraktiv arbetsgivare.

Institutionen för handelsrätt är en del av Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Handelsrätt är ett juridiskt ämne, som handlar om de regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Handelsrätten reglerar företagens verksamhet och är alltså den samlande beteckningen på de olika delar av juridiken som är speciellt viktiga för företaget. Inom handelsrätt bedrivs utbildning främst på grundläggande nivå genom campusförlagda kurser. De flesta kurser ges inom ramen av olika programutbildningar, exempelvis ekonomprogrammet och personal- och arbetslivsprogrammet.

Institutionen för handelsrätt ledigkungör nu en anställning som universitetsadjunkt med inriktning allmän handelsrätt och förmögenhetsrätt.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer främst att innefatta undervisning inom handelsrätt/förmögenhetsrätt samt administration, främst kursadministration.

Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid Ekonomihögskolan.

Högskolepedagogisk vidareutbildning kan komma att erbjudas efter samråd med studierektor och prefekt vid institutionen.

Behörighet och kvalifikationer

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt examen på avancerad nivå eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinriktning och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

För den aktuella anställningen gäller att juristexamen är ett krav. Fördjupad erfarenhet inom handelsrätt från exempelvis domstolstjänstgöring eller annat kvalificerat juridiskt arbete är meriterande. En förmåga att undervisa både på svenska och engelska är önskvärd, men undervisningen fokuserar på svenska rättsförhållanden primärt för svensktalande studenter. Förmåga att kunna undervisa på svenska är därför ett krav. Ett stort intresse för pedagogisk verksamhet och en förmåga att fungera i en pedagogisk roll är av stor betydelse. Högskolepedagogisk vidareutbildning kan komma att erbjudas efter samråd med studierektor och prefekt vid institutionen.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla.

Vid anställning som universitetsadjunkt ska följande bedömningsgrunder gälla:

  • Goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår.
  • God pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva och utveckla undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.
  • Mycket god yrkeserfarenhet eller annan erfarenhet av relevans för anställningen

Institutionen för handelsrätt är en liten institution som är beroende av ett gott samarbete mellan medarbetarna. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående grundutbildning, forskning och annan verksamhet vid Institutionen och Ekonomihögskolan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara positiv, förtroendeskapande, strukturerad och självständig samt nyfiken. Förmåga att samarbeta och att arbeta i lärarlag kommer att beaktas. Stor vikt kommer att läggas vid den sökandes intresse att delta i det dagliga arbetet vid institutionen.

Ansökan

Ansökan görs digitalt i vårt rekryteringssystem Varbi. Klicka på knappen "Sök jobbet" i annonsen. Ansökan ska skrivas på svenska och ska innehålla:

  1. Ett personligt brev
  2. CV
  3. Referenser
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3673
Kontakt
  • Jörgen Hettne, prefekt, 046-222 79 02
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-11-12
Sista ansökningsdag 2020-11-25

Tillbaka till lediga jobb