Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Forskargruppen Experimentell onkologi på Avdelningen för translationell cancerforskning, ledd av Professor Kristian Pietras, drivs av övertygelsen att en tumör är ett kommunicerande organ bestående av ett flertal celltyper som gemensamt utvecklas till den dödliga sjukdomen cancer. Tumörer är heterogena och innehåller maligna celler med olika proliferativ och metastatisk potential. Även om det är ett väletablerat faktum att tumörens mikromiljö starkt bidrar till en tumörs tillväxt och utveckling, vet vi inte mycket om heterogenitet inom celltyper i tumörens stroma. Vår strategi kombinerar högupplösta studier av grundläggande biologiska koncept med bruket av avancerade musmodeller av cancer och exklusiva kliniska patientmaterial för att undersöka mikromiljöns roll i cancerns initiering, progress och resistens mot behandling. Mer om vår forskning hittar du på Forskningsportalen.

Vi följer Lunds universitets regler och riktlinjer avseende arbetsmiljö och värdegrund. Vi lyssnar till och värdesätter allas åsikter och försöker väga in olika ståndpunkter innan beslut fattas.

Vi letar efter en biträdande forskare till våra pågående forskningsprojekt. Tjänsten är en heltidstjänst tidsbegränsad till 2 år med startdatum den 15 november 2021, eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren kommer att utföra högupplösta och storskaliga studier av cancer med hjälp av beräkningsbiologi och bioinformatiska metoder.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorsexamen inom bioinformatik, beräkningsbiologi, eller motsvarande
  • Kunskap inom programmering med R och Python
  • Erfarenhet av projekthantering
  • Erfarenhet inom bioinformatiska studier av tumörens mikromiljö
  • Erfarenhet inom bioinformatiska analyser av data från single cell-RNAseq, och integrering av storskaliga dataset
  • Erfarenhet inom bioinformatiska analyser av parakrin kommunikation mellan tumörens olika celltyper
  • Dokumenterad kunskap i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du som söker ska ha god förmåga att arbeta självständigt och vara initiativtagande. Du ska dessutom ha utmärkt kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga eftersom vi i forskargruppen arbetar nära tillsammans. 

Meriterande för anställningen är:

  • Postdoktoral erfarenhet inom relevant ämne för forskningsprojektet

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-11-15, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3060
Kontakt
  • Kristian Pietras, rekryterande chef, +46462226429
  • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2220000
Publicerat 2021-09-28
Sista ansökningsdag 2021-10-12

Tillbaka till lediga jobb