Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Vid Behavioral Neuroscience Laboratory bedrivs forskning inom området beteende neurovetenskap med fokus på icke-motoriska symtom vid neurodegenerativa störningar. Denna grupp har utvecklat prekliniska gnagarmodeller av Parkinsons sjukdom genom överuttryck av huamn alfa-synucelin med användning av toppmoderna AAV-vektorteknologier och siktar på att testa neurorestroativa och neuroprotektiva strategier i dessa modeller. Avläsningen av dessa funktionella förändringar baseras på komplexa beteendetester (dvs. med användning av operanta beteendekammare, maskininlärning), teknologier för störning av cellaktivitet (dvs. optogenetik och kemogenetik) och teknologier som möjliggör realtidsövervakning av frisättning av neurotransmittorer och återupptagskinetik (elektrokemi). Gruppen leds av biträdande professor Andreas Heuer och består av forskare på alla nivåer (postdoktorand, doktorand, samt MSc/BSc). Behavioral Neuroscience Laboratory är baserat på Biomedicinskt centrum i Lund och har goda förbindelser med omgivande laboratorier. Vi är en del av den starka forskningsmiljön MultiPark. Här kan du hitta mer information om vår spännande forskning (www.behavioural-neuroscience.com och https://portal.research.lu.se/en/organisations/behavioural-neuroscience-laboratory).

Inom vår forskargrupp lägger vi stor vikt vid en god arbetsmiljö med hänsyn till säkerhet och interpersonella relationer. Vi arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna för arbetsglädje, personlig utveckling, inkludering och hållbarhet.

Vi söker en driven forskare för att leda beteendeforskning och AAV-vektorutveckling. Anställningen är en visstidsanställning 8 månader på heltid med önskad tillträdesdag den 1 maj 2022.

Arbetsuppgifter

Som forskare vid Behavioral Neuroscience Laboratory ansvarar du för experiment som rör utvärdering av AAV-genterapi. Detta inkluderar planering av experimenten, produktion och validering av AAV-vektorer, programmering av de operanta beteendeuppgifterna, stereotaktiska operationer, beteendetestning, elektrokemiska inspelningar, perfusion, histologi, mikroskopi, inverterad och konfokal mikroskopi, bildbehandling, stereologiska kvantifieringar. Arbetsuppgifterna omfattar handledning av postdoktorer och doktorander samt studenter på grundnivå. Affärsresor kommer att omfatta konferensdeltagande i Europa och USA samt samarbeten i Europa och USA. Vidare ingår i tjänsten undervisningsverksamhet på både andra och tredje nivån på medicin- och biomedicinska programmet vid Lunds universitet. I arbetsuppgifterna ingår även att skriva forskningsanslag, examinera studenter och sköta administrativa uppgifter såsom kemikalieavfallshantering och brandsäkerhet

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Doktorsexamen i neurovetenskap eller relaterad disciplin
- Etiskt tillstånd att arbeta med försöksdjur
- Högre utbildning inom forskningshandledning
- Högre utbildning om kursdesign
- KLARA kemisk hantering
- djurförsök - stereotaktiska operationer
- dissektion av embryonal vävnad
- användning av optogenetik/kemogenetik
- elektrokemiska registreringar (in vivo och in vitro); även enzymbaserade inspelningar
- AAV-vektorproduktion (kloning, titrering)
- Statistiska analyser
- immunhistokemi (DAB/fluorescerande)
- mikroskopi (Brightfield, Darkfield, Confocal)
- undervisningserfarenhet på grund och forskarnivå
Dokumentation i form av publikationer av ovan nämnda tekniker krävs. På det personliga planet kräver arbetet att kunna arbeta såväl individuellt som i team. God kommunikation med alla teammedlemmar är avgörande.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220501
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/480
Kontakt
  • Andreas Heuer, +46708836298
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-02-17
Sista ansökningsdag 2022-03-03

Tillbaka till lediga jobb