Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Proteinstruktur och bioinformatik-gruppen forskar på genetiska och andra varianter samt deras effekt i DNA, RNA och protein, i struktur, funktion och andra nivåer. Vi har utvecklat flera av de mest pålitliga metoder för variationeffektprediktion, t.ex. PON-P2 och PON-MMR2 för patogenecitet, PON-Sol och PON-Stab för molekylära effekter och PON-mt-tRNA och PON-BTK för molekylspecifika prediktioner.

Vi använder och utvecklar bioinformatiska metoder för att studera varianter, deras betydelse och relation till sjukdomar.

Inom gruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.  Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är knutna till maskininlärning för att utveckla prediktionsmetoder för tolkning av varianter och analys av stora genomiska datamängder. Det huvudsakliga arbetsområdet sker inom utveckling av prediktionsmetoder samt analys av massiva datamängder.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Doktorerat i datavetenskap, bioinformatik eller relaterat ämne
 • Stor kunskap i maskininlärning
 • Kunskap inom databaser, programmering och statistik
 • Excellent förmåga till kommunikation i tal och skrift
 • Expertis i Unix/Linux

Meriterande 

 • Kunskap i biologi, medicin (molekylärbiologi), strukturbiologi, biokemi, eller genetik 
 • Kunskap i biologiska databaser, biomedicinska resurser och infrastrukturer
 • Medicinsk statistik och statistisk programmering, helst i R 
 • Genomisk dataanalys 

 

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till 2 år (med möjlighet till förlängning ytterligare ett år) enligt ”Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor” och avser heltid. Se även fakultetens riktlinjer/motsvarande.

Behörighet (Allmän)

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas.

Främst den kommer i fråga som har avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan.

Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret , eller andra liknande omständigheter 

Bedömningsgrunder vid Lunds universitet

 • God förmåga att utveckla och genomföra forskning, eller konstnärlig verksamhet, av god kvalitet samt
 • Pedagogisk förmåga.

Viktning av bedömningsgrunder

Vid anställning som postdoktor ska främst vetenskaplig/konstnärlig förmåga beaktas. I övrigt ska bedömningen göras med utgångspunkt i den för anställningen fastställda kravprofilen, se ovan.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2690
Kontakt
 • Mauno Vihinen, 046-2220000
 • Herbert Floria, 046-2220696
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-08-19
Sista ansökningsdag 2022-09-09

Tillbaka till lediga jobb