Lunds universitet, LTH, Institutionen för reglerteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Reglerteknik är en av institutionerna vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Vår forskning fokuserar på hållbar och säker drift av tekniska system till nytta för människor och planeten. Institutionen bedriver både grundforskning och tillämpad forskning inom områdena robotik, energiförsörjning, transport, hälsovård, kommunikation och ekonomi. Institutionen ger både grundläggande och avancerade kurser för studenter inom flera olika civilingenjörsprogram inom områdena reglerteknik och lärande. Det finns även omfattande forskarutbildning med 25–30 aktiva doktorander på institutionen.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.
Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Vi söker nu amanuenser till FRTF05 Reglerteknik, allmän kurs (läsperiod 1 & 2) och FRTN65 Modellering och lärande från data (läsperiod 1–2). Som amanuens kommer du att arbeta tillsammans med övriga lärare i en grupp av andra amanuenser inom institutionens grundutbildning.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:

  • Medverka i institutionens undervisning (hålla övningar och laborationer, rätta inlämningsuppgifter och tentamensuppgifter) på grund- och avancerad nivå.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:

  • Läser en utbildning vid tekniska fakulteten (LTH).
  • Fullföljt FRTF05 Reglerteknik, allmän kurs, med betyg 5, eller motsvarande betyg på kurs som bedöms som relevant av arbetsgivaren.
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och har goda kunskaper i engelska
  • God samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är att du:
Tidigare undervisningserfarenhet, särskilt i reglerteknik.

  • Fullföljda eller pågående avancerade kurser i reglerteknik eller närliggande matematiska och systemtekniska ämnen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid tidigare studieresultat och personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka undervisningen inom institutionen.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 230815–231115, 230815–240115 eller 231015–240115 och avser omfattning max 20% av heltid. Ange i din ansökan vilken kurs och vilken av kursperioderna du är intresserad av.

En anställning som amanuens får högst motsvara 50% av full arbetstid. Maximalt ett års anställning, men får förnyas, dock maximalt 3 år sammantaget. Anställningen omfattas av arbetstidsavtalet för lärare.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Notera att arbetsuppgifterna inte nödvändigtvis är jämnt fördelade under anställningstiden och att arbetet kan innebära kvällsarbete vid enstaka tillfällen.

Vi avser att anställa 4-8 amanuenser

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt annonsen
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 40
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/705
Kontakt
  • Björn Olofsson, 046-2228796
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-24

Tillbaka till lediga jobb