Lunds universitet, Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Kravprofil
Carbon Portal och forskning om klimatförändringar

ICOS Carbon Portal faller under Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap och är en del av ICOS, det Integrated Carbon Observation System som tillhandahåller högkvalitativa långtidsmätningar av växthusgasutbyte från cirka 140 stationer fördelade över fler än 14 länder och havet. Dessa miljöobservationer utgör grunden för viktig forskning om klimatförändringar och dess konsekvenser. Carbon Portal tar hand att alla ICOS högkvalitativa och standardiserade växthusgasdata är öppet tillgängligt, samt vetenskapliga och pedagogiska produkter som produceras av våra vetenskapliga användare. Carbon Portal (sam)utvecklar även webbtjänster för användargemenskapen som stödjer den vetenskapliga utforskningen av data.

Arbetsuppgifter
Vi söker en mjukvaruutvecklare. Du kommer att ingå i vårt lilla utvecklingsteam och arbeta med Carbon Portal-tjänsterna För att få en god uppfattning om teknologierna och den moderna kodbasen (öppen källkod) som vi arbetar med och för att se om du har lämplig erfarenhet, presenteras en översikt via vår GitHub -webbplats (https://github.com/ICOS-Carbon-Portal).

Kvalifikationer
Vi söker en serviceminded person som kommer att arbeta inom mjukvaruutveckling. Du har minst arbetat ett par år inom IT eller forskning och har erfarenhet med mjukvaruutveckling speciellt för hantering av miljödata. Du har erfarenhet av några av de använda teknologierna som Java, Scala, Python, Linux, PostgresDb, MongoDb, RDF och SPARQL. Du är angelägen om att använda och lära dig spännande nya webbutvecklingsteknologier, men har erfarenhet av användning av miljödata i forskning. Allt för användning i ett uppdrag att bekämpa klimatförändringar. Du är en teammedlem med god samarbetsförmåga, och kan balansera detta med driv och självständighet. Du är villig att bygga vidare på och förbättra den befintliga mogna kodbasen. Vår internationella grupp och arbetsområde kräver att du behärskar engelska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig en attraktiv arbetsplats med t.ex. lågbyråkrati Agil utvecklingsstil utan hårt fokus på deadlines, intressanta och varierande uppgifter att lösa med modern teknik och flexibla arbetstider.

Villkor

Tillsvidareanställning med önskat startdatum 1 april 2023, med 6 månader provanställning.

Anställningen är heltid.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/727
Kontakt
  • Alex Vermeulen, director, 0709436931,alex.vermeulen@nateko.lu.se
  • Tina Olsson, personalsamordnare, +46462224853,tina.olsson@science.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb