Lunds universitet, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen klinisk virologi bedrivs forskning inom molekylär epidemiologi och läkemedlesresistens hos HIV infekterade patienter. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området HIV molekylär epidemiologi. Gruppen leds av professor Patrik Medstrand och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på sektionen klinisk virologi, i Malmö. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning:  https://portal.research.lu.se/sv/persons/patrik-medstrand

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss. 

Forskningsområde

Virologi med fokus på HIV, molekylär epidemiologi och läkemedelsresistens.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Bedriva forskning inom området virologi, med fokus på HIV biologi, molekylär epidemiologi och HIV läkemedelsresistens. Erfarenhet med: att etablera virologiska metoder, provhantering av infektiöst material, dataanalys av resistensmönster, användning av fylogenetiska och molekylärepidemiologiska beräkningsmetoder i forskningen.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare än ovan nämnda tre år.

Bedömningsgrunder

Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första handa ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna. Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 
  • Avhandlingsarbete inom forskningsområdet.
  • Arbetsuppgifterna kräver att du har en omfattande och dokumenterad erfarenhet av forskningen inom området, är mycket väl insatt i metodiken samt fungerar väl och uppskattar att arbeta i ett team av forskare, doktorander och teknisk personal.

Meriterande:

  • Kunskap inom virologi, framför allt hiv biologi, molekylär epidemiologi och HIV läkemedelsresistens.
  • Erfarenhet av NGS inom området molekylär epidemiologi och HIV läkemedelsresistens.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är snarast, eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, ”Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, SACO-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Instruktioner för ansökan

Du söker anställningen via Lund universitets rekryteringssystem Varbi.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/876
Kontakt
  • Patrik Medstrand, rekryterande chef, +46462221489
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb