Denna annons är inte tillgänglig!
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.
Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och mer än 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi och statistik.
Vid Institutionen för informatik finns vägvisande forskning och näringslivssamverkan inom informatik. Vi har en attraktiv grundutbildning som ger våra studenter fördelaktiga akademiska examina på vägen till arbetslivet eller forskarutbildning. Vi koordinerar det systemvetenskapliga kandidatprogrammet vid Ekonomihögskolan, samt erbjuder flertalet fristående kurser och det internationella magisterprogrammet i informationssystem.
Lunds universitet ledigkungör en anställning som universitetslektor i informatik, med inriktning på design av informationssystem och digital transformation. Anställningen är på heltid och innebär visstidsanställning under 1 år med placering vid Institutionen för informatik, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar både undervisning, handledning och forskning. Administrativa uppgifter kan också ingå. Undervisningen sker på grundnivå och avancerad nivå på svenska och engelska. Maximalt 70% undervisning och ett minimum av 20% forskning och 10% administrativa sysslor utgör tjänsten. Fördelningen undervisning och forskning kan förändras beroende på anskaffning av externa medel.
Institutionen behöver stärka forskning och utbildning inom områdena design, utveckling, implementering och utvärdering av informationssystem med särskilt fokus på digital transformation (se bedömningsgrunder).
En viktig del i arbetet består av samverkan, både nationellt och internationellt, med andra institutioner och universitet inom ämnesområdena informatik och informationssystem. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka i arbetet att säkerställa forskningsfinansiering. Det är även viktigt att kunna samverka med företag och organisationer gärna både nationellt och internationellt.
Innehavaren förväntas vara i en aktiv och produktiv fas av sin akademiska karriär och därmed aktiv inom den internationella forskningen inom design, utveckling, implementering och utvärdering av informationssystem med särskilt fokus på digital transformation. Universitetslektorn förväntas producera forskning och undervisning av hög kvalitet inom digital transformation på internationell nivå.
Behörighet
För behörighet krävs avlagd doktorsexamen i för anställningen relevant ämne samt visad pedagogisk skicklighet (HF 4 kap, 4§). Därutöver krävs genomgången högskolepedagogisk utbildning omfattande minst fem veckor, eller motsvarande kunskaper som förvärvats på annat sätt.
Kvalifikationer
För att komma ifråga för anställningen krävs bred och djup erfarenhet och kompetens inom design, utveckling, implementering och utvärdering av informationssystem med särskilt fokus på digital transformation. Detta inkluderar erfarenhet och kompetens inom BI teknologier, databaser, verksamhetsmodellering och verksamhetsarkitektur.
Det är ett krav att sökanden ska kunna undervisa på både svenska och engelska.
Bedömningsgrunder
Vid anställning av en universitetslektor kommer följande bedömningsgrunder att gälla (Lunds universitets anställningsordning):
god nationell och internationell nivå som forskare, där kravet på internationell meritering ska bedömas med hänsyn till ämnesinriktningens karaktär och tradition god pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder förmåga att delta i handledning av doktorander i studier till doktorsexamen förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet förmåga i övrigt att leda och utveckla verksamhet Erfarenhet av deltagande i internationella forskningsprojekt, framgångsrikt ha ansökt om externa medel, erfarenhet av kursansvar på grund- och avancerad nivå i utbildningsprogram inom informationssystem, dokumenterad doktorandhandledningserfarenhet är meriterande.
Det bedöms som meriterande om sökanden har erfarenhet som universitetslektor med undervisningserfarenhet inom följande undervisningsområden:
Processorienterad verksamhetsutveckling (Business Process Management) IS- och Verksamhetsutveckling Informationssystem som ämne Handledning och examination av A-uppsatser i Informatik Projektledning (Project Management) Information Systems Management and Strategy Uppsatshandledning och uppsatsexamination på grund och avancerad nivå
Ekonomihögskolan eftersträvar en balans mellan forskning och utbildning i alla läraranställningar. Vid bedömningen av de sökande kommer därför lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Även administrativ förmåga vägs in vid bedömningen.
I den samlade bedömningen av vetenskaplig skicklighet fästs särskild vikt vid publikationer och/eller konferenspapers som framlagts i högt rankade internationella vetenskapliga journaler och/eller högt ansedda internationella konferenser. Fokus för publikationer/konferenspapers ska vara design, utveckling, implementering och utvärdering av informationssystem med särskilt fokus på digital transformation.
I den samlade bedömningen av pedagogiska kvalifikationer ingår högskolepedagogisk utbildning, pedagogisk erfarenhet samt pedagogisk skicklighet. Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående grund- och masterutbildning samt forskning och innovation inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.
Institutionen för informatik är en liten institution, varför det kollegiala samspelet och den enskildes insats är av stor vikt. Ett viktigt inslag i anställningen blir därför att aktivt delta i lärarkollegiets arbete med utveckling av institutionens utbildningar samt övriga verksamhet.
För ytterligare information om bedömningsgrunder se "General requirements profile and assessment for employment as senior lecturer at Lund University School of Economics and Management" på webbsidan https://www.ehl.lu.se/om-ekonomihogskolan/jobba-hos-oss/soka-jobb-som-larare.
Ansökningsförfarande
Anställningen söks online. Klicka på knappen "Sök jobbet" i annonsen. För mer information, gå gärna in på våra hemsidor https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss samt http://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/att-soka-en-anstallning.
Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.
Vänligen strukturera din ansökan enligt A-G nedan:
Vänligen observera att ditt CV ska inkludera en länk till din Google Scholarprofil!
Urvalsfrågor:
PDF 1: Ansökan (A-G). Ladda upp som en sammanhållen PDF-fil.
PDF 2: Utvalda publikationer (H). Ladda upp en (1) fil i taget, max 10 filer.
PDF 3: Bilagor (I). Ladda upp som en sammanhållen PDF-fil, max 50 sidor.
Anställningsform | Särskild visstidsanställning |
---|---|
Anställningens omfattning | Heltid |
Löneform | Månadslön |
Antal lediga befattningar | 1 |
Sysselsättningsgrad | 100 |
Ort | Lund |
Län | Skåne län |
Land | Sverige |
Referensnummer | PA2023/1451 |
Kontakt |
|
Facklig företrädare |
|
Publicerat | 2023-05-01 |
Sista ansökningsdag | 2023-05-14 |