Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna omfattar undervisning och handledning i humanekologi och särskilt inom områdena icke-industriella försörjningssätt, världssystemets politiska ekologi och ekologisk ekonomi. Undervisning och handledning inom kulturgeografi och ekonomisk geografi kan också̊ förekomma. Administrativa uppgifter kan också utgöra en del av arbetsuppgifterna. Undervisning och handledning på̊ både engelska och svenska förekommer.

Kvalifikationer:
För anställningen krävs avlagd doktorsexamen i humanekologi eller inom ett för anställningen relevant område alternativt att motsvarande kunskaper förvärvats på̊ annat sätt i Sverige eller utomlands samt att sökande har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. För anställning som universitetslektor krävs även, om inte särskilda skäl föreligger, högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller att man på̊ annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.
Anställningen kräver även att den sökande har undervisningserfarenhet framför allt från svenskt universitet eller högskola samt dokumenterad förmåga att undervisa på̊ engelska.
En av de viktigaste bedömningsgrunderna utgörs av förmågan att snabbt sätta sig in i och utföra undervisningsuppdraget.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Förteckning över pedagogiska meriter

Detta är ett vikariat på sju månader på 30%.

Villkor
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/748
Kontakt
  • Ola Hall, Prefekt, 046-2228409,ola.hall@keg.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, 046-2226897,natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-04

Tillbaka till lediga jobb