Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Vid Avdelningen för klinisk genetik leder lektor Karolin Hansén Nord en forskargrupp som undersöker komplexa genetiska förändringar i cancer. Sådana förändringar förekommer ofta i svårbotade cancerformer, men de bakomliggande mekanismerna och deras betydelse för tumörutveckling är fortfarande till stor del okända. Dr. Hansén Nords forskargrupp studerar detta fenomen i primära skelettumörer i syfte att hitta nya vägar för cancerbehandling. Här kan du läsa mer om den pågående forskningen.

Inom gruppen strävar vi efter att upprätthålla en bra arbetsmiljö baserad på ömsesidig respekt och omtanke. Vi strävar ständigt efter att förbättra villkoren för arbete, utveckling och deltagande för alla anställda.

Vi söker nu en postdoktor inom cancergenetik, med inriktning mot bioinformatik. Gå med i vårt team när vi fördjupar oss i komplexiteten hos primära skelettumörer.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Projektet syftar till att identifiera förvärvade genetiska förändringar som ligger till grund för utvecklingen av primära skelettumörer. Arbetet inkluderar bioinformatiska analyser av storskaliga sekvensdata från primär tumörvävnad och cellmodeller. Du kommer även att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bidra till konferenser samt bistå i övriga arbetsuppgifter i det ovannämnda forskningsprojektet.

Behörighet
För att vara behörig att anställas som postdoktor måste den sökande avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ett ämnesområde relevant för anställningen. Examen ska ha avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer

Kraven för tjänsten är:

  • En doktorsexamen i biomedicin, medicinsk biologi, bioinformatik eller ett relaterat område
  • Dokumenterad erfarenhet av att analysera storskaliga sekvensdata från sarkom
  • Grundläggande kunskaper i programmeringsspråken Python och R
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med bioinformatiska verktyg och databaser, samt av att utveckla egna sådana verktyg
  • Utmärkt kommunikationsförmåga
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare publicering i relevanta vetenskapliga tidskrifter
  • Förmåga att arbeta effektivt i en multidisciplinär team

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer publikationer i ämnet, forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 3 år på heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". Startdatum är 2024-06-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1536
Kontakt
  • Karolin Hansen Nord, rekryterande chef, +46702831827
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2220000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb