Universitetets särskilda verksamheter, Pufendorfinstitutet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Pufendorfinstitutet är ett fristående institut inom Lunds universitet som årligen tar emot 4-5 forskargrupperingar som arbetar tillsammans med nya forskningsproblem.  Ett kansli av fem personer med olika inriktningar stödjer forskarna under tiden dessa är vid institutet.  Institutet har ett stort antal internationella forskare, både som gästforskare och inom dem tvärvetenskapliga grupperna.

Anställningen är placerad vid universitetets särskilda verksamheter. 

Institutets kansli består av fem personer: föreståndaren, koordinatorn, kommunikatören, enhetsadministratör och vaktmästaren.  Internationella Fellows och gästforskare besöker institutet under året och kommunikation på engelska är viktig.  Institutet arbetar med olika aktiviteter riktade mot samhället och kollegorna inom Lunds universitet, och kansliet ansvarar för planering och genomförande av dessa aktiviteter.  

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som husintendent har du hand om institutionens löpande underhåll. Du är ansvarig för direkta kontakter med entreprenörer och leverantörer. Du utför enklare och mindre underhållsarbete och är ansvarig för löpande felanmälan till fastighetsförvaltare. Du är också behjälplig när det gäller medarbetares datorer och kontakter med LDC och vad gäller nätverksanslutning och AV-utrustning i undervisningslokaler och konferensrum. I arbetet ingår kontinuerlig kontakt med personal och forskare, samt hyresgäster.

I arbetet ingår också praktiskt brandskyddsarbete, post- och godshantering, viss avfallshantering och källsortering, byte/uppgradering av ljuskällor och ansvar för lås och skalskydd. Även ansvar för lokaler, både i frågan om planering och anpassning av lokalen, kontakt med hyresgäster och fakturering, samt fördelning av arbetsrum till gäster.  Planering av årliga brand och skyddsarbete samt säkerhetsrutiner, dokumentering och uppföljning av arbetet med dessa ingår.  Underhåll och skötsel av gästbostaden ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Lunds universitet
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet av fastighetsskötsel och arbetsmiljöarbete
 • Förmåga att planera och lägga upp arbete och rutiner för att säkerställa god kvalitet i institutets fysiska arbetsmiljö
 • Som person ska du vara serviceinriktad, noggrann, ha hög social kompetens och mycket god samarbetsförmåga.
 • Det är viktigt att du självständigt kan planera och genomföra ditt arbete och att du kan prioritera bland arbetsuppgifter.
 • Du ska ha god förmåga att definiera ditt ansvarsområde i relation till personal och samarbetspartners.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska, men också på engelska.
 • Du är händig och har mycket god datorvana och vana vid att hantera AV-system är ett krav.
 • Arbetet kan vara fysiskt krävande och vissa lyft kan förekomma, t.ex. vid flytt och montering av utrustning och inventarier.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är driven, självständig och lösningsorienterad.

Meriterande för anställningen är:

 • God kännedom om gällande lagstiftning inom arbetsmiljö och säkerhet
 • Erfarenhet av att arbeta på en internationell arbetsplats.
 • Erfarenhet av Lunds universitets administrativa system, såsom t.ex. LUCAT(katalogadministratör), Klara, Salto, Lupin, Nettools och Polycom.
 • B-Körkort

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Intervjuer kommer att genomföras vid Pufendorfinstitutet i Lund under vecka 22-23.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1563
Kontakt
 • Stacey Ristinmaa-Sörensen, 0462227265
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb