Lunds universitet, LTH, Kemiska institutionen (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Tillämpad biokemi har forskning och utbildning inom områdena molekylär avtryck, bioseparationsteknik, proteinteknik, bio- och biomimetiska sensorer, växtförädling/analys, biomaterial och biomedicinsk näring.


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Tjänsten handlar om att utveckla hållbara mjukgörare för biobaserade material. Du förväntas förstå experimentell design samt assistera i att planera och genomföra experiment på olika formuleringar av mjukgörare. Du förväntas skriva regelbundna uppdateringsrapporter och presentationer till projektpartners.

 

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:

 • Du ska ha kunskap och erfarenheter relevanta för bioteknik, exempelvis kurser på universitetsnivå inom bioteknik, molekylärbiologi, mikrobiologi, bioinformatik, eller liknande.
 • Du ska ha kunskap och praktisk erfarenhet av tillverkningsprocessen av konstgjort läder.
 • Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat i projektform med laborativt arbete och kunna arbeta strukturerat och självständigt mot fastställda mål.
 • Du ska vara ansvarstagande och ha ett säkerhetsmedvetande kring laborativt arbete.
 • Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Meriterande för anställningen är:

 • Det är meriterande om du har en Magisterexamen inom bioteknik, molekylärbiologi, eller liknande, alternativt motsvarande relevanta studier.
 • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av molekylärbiologiskt laborativt arbete, såsom jästodling. 
 • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av biobaserad materialbearbetning.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

 

Övrigt 

Anställningen är en visstidsanställning om 3 månader på 50 % av heltid med önskad start slutet av juni 2024, eller enligt överenskommelse.

 

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1783
Kontakt
 • Cedric Dicko, cedric.dicko@tbiokem.lth.se,+46462224684
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb