Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi söker en person som kan hjälpa till med forskningsaktiviteter som en del av ett projekt om hur grön industriell förändring påverkar människor och platser vid Lunds universitets Centrum för hållbarhetsstudier (LUCSUS). Du kommer bland annat att organisera workshops för intressenter och hjälpa till med att skriva projektrapporter baserade på data som samlas in av projektgruppen. Den framgångsrika sökanden kommer att ha ett nära samarbete med projektledaren Bregje van Veelen.

Sökande ska ha en akademisk examen på avancerad nivå (MSc eller PhD) inom hållbarhetsvetenskap, kulturgeografi, sociologi eller motsvarande. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att utföra flera forskningsuppgifter och slutföra dem inom fastställda tidsfrister, samt erfarenhet av att skriva forskningsresultat av hög standard. Mycket goda kunskaper och färdigheter i att skriva på både engelska och svenska är ett absolut krav.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med relevanta intressenter - inklusive representanter från kommuner, näringsliv och/eller fackföreningar - är en stark fördel. Kunskap om gröna industriella omställningar i Sverige och hur de påverkar arbetstagare och/eller samhällen är meriterande. Erfarenhet av att organisera workshops eller fokusgrupper är meriterande.

Ansökningsmaterial som ska skickas in

- Ett utförligt personligt brev (max. 2 sidor)

- CV inklusive eventuella publikationer (max. 3 sidor)

Detta är en tidsbegränsad anställning 80% i 3 månader.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde September 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2072
Kontakt
  • Bregje van Veelen, Universitetslektor, bregje.van_veelen@lucsus.lu.se
  • Natalie Nyman, HR partner, natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb