Lunds Tekniska Högskola, Matematikcentrum (Matematik LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter
Forskning om matematiska algoritmer för modellering och statistisk analys av stora datamängder. I synnerhet ska den sökande skapa effektiva implementationer av matematiska och statistiska algoritmer på GPU-processorer. Undervisning på grundnivå (maximalt 20 %) ingår i tjänsten.

Anställningen syftar till att avsluta ett befintligt forskningsprojekt som drivs interdisciplinärt i samarbete mellan Matematikcentrum och Humlab. 

Kvalifikationer
Den sökande ska ha gedigna kunskaper i matematisk och statistisk modellering. I synnerhet krävs god förtrogenhet med konvex optimering och glesa modeller. Erfarenhet av probabilistisk semantisk analys för kollaborativ filtrering, dolda Markovmodeller och numeriskt effektiva metoder för Bayesisk regularisering är meriterande.

Doktorsexamen i matematik eller matematisk statistik eller därmed jämförbara meriter är ett krav. Goda kunskaper i svenska är också ett krav, då undervisningen hålls på svenska.

Villkor
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2017-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2016/3783
Publicerat 2016-11-15
Sista ansökningsdag 2016-11-29

Zurück zu Stellenangeboten