Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Matematikcentrum, LTH

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifterna är ekonomiadministration med fakturahantering, kundfakturering och bokföring i huvudbok. Ekonomi inom projektadministration med uppföljning och redovisning av forskningsprojekt samt stöd till forskare i ekonomiska frågor. Beställning av resor och hantering av reseräkningar.

I anställningen som ekonomiadministratör ingår kommunikationsarbete, omfattningen kommer att variera över tid. Arbete med Matematikcentrums webbsidor, intranät och intern information. Vara fakulteternas och Lunds universitets kontaktperson i kommunikationsfrågor. Samordna arbetet i Matematikcentrums webbteknikgrupp. Projektleda olika events såsom konferenser, symposier och samverkansaktiviteter vid Matematikcentrum.

Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att vara registrator i DFS, inköp, samt att upprätthålla en god service till institutionens medarbetare och gäster. Då vi har internationella medarbetare kommer en del av arbetet att ske på engelska.

Du kommer att jobba i nära samarbete med dina kollegor och kommer även att arbeta direkt mot avdelningens forskare och annan personal.

Utbildningsadministration för grundutbildning och forskarutbildning kan förekomma.

 Krav

 • Minst 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom ekonomi, alternativt praktisk erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete som kan bedömas motsvarande.
 • God förmåga att använda svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av arbete med datorprogram för redovisning, ordbehandling och kalkylering.
 • En mycket viktig del anställningen är att känna medansvar för en väl fungerande service till institutionens gäster, medarbetare och studenter. För detta krävs en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.
 • Erfarenhet av kommunikation och arbete med webbsidor.

Vi söker dig som är positiv och ansvarsfull, har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en god anpassningsförmåga till nya arbetsuppgifter och tycker att det är en självklarhet att ge god service.

 Övriga meriter:

 • Kunskaper om universitetets organisation, regelverk, administrativa system.
 • Erfarenhet av Ladok.
 • Erfarenhet av redovisning av forskningsprojekt är meriterande liksom erfarenhet av universitetets ekonomimodell och vana av arbete med Lunds universitets administrativa system, som t ex Raindance, Lupin, MyNetwork, Primula, LUCAT och W3D3, LADOK, Typo3.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen.

Villkor
Anställningen är tillsvidare.
Tillträde 2018-07-01 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1614
Kontakt
 • Andreas Jakobsson, 08-7906997
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-23
Sista ansökningsdag 2018-06-06

Zurück zu Stellenangeboten