Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

På CRC samarbetar forskare från hela världen inom gränsöverskridande tvärvetenskaplig forskning för att tillsammans studera folksjukdomar. Här träffas dagligen forskare från olika forskargrupper vilket gör det lätt att samarbeta, lära av varandra och investera i gemensam utrustning. På CRC pågår grund och klinisk forskning inom diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, primärvård, blodsjukdomar, demenssjukdomar, folkhälsa, socialmedicin och global hälsa, gynekologi och reproduktiv medicin, hälsoekonomi, kirurgi, kost och näring, urologi, blodkoagulation, cancer, tumörbiologi, immunförsvar och infektionssjukdomar.

CRC flödescytometri och cell sortering facilitet är en öppen facilitet som tillhandahåller tjänster till både grund- och klinisk forskning, inklusive rutin analys av kliniska prover. Tjänster utnyttjas av både interna (Lunds Universitet) samt externa användare.

Anställningen kräver en välorganiserad och ansvarsfull person som har lätt för att interagera och kommunicera med forskargrupper och forskare/studenter både inom och utanför LU. Arbetet kräver också flexibilitet vad gäller arbetstid för att kunna hantera tidskrävande sorteringar, sena prover eller teknisk support till instrument. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Relevant utbildning inom cellbiologi, molekylärbiologi och immunologi samt kunskap om och praktisk erfarenhet av flödescytometri är ett krav. Erfarenhet av cellarbete och cellsortering är meriterande (upplärning ingår) och tidigare erfarenhet av multicolor flödescytometri och avancerad cellsortering med FACSAria I eller II, som t.ex single cell sortering, värderas högt. Tidigare erfarenhet av flödescytometri analys med hjälp av integrerat bioinformatik är meriterande. Förmåga till självständigt arbete och felsökning/problemlösning är viktig och god förmåga att presentera och kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Arbetsuppgifter

  • Självständigt utföra och ansvara för flödescytometri och cellsortering vid forskningscentrats core facility
  • Ansvara för underhåll och kvalitetskontroll av avdelningens instrument och interagera med forskargrupper för planering och utvärdering av experiment där sortering ingår
  • Överse facilitets ekonomi och regelbunden rapportering till facilitets koordinator och ledningsgrupp.
  • Stöd till utveckling och validering av nya uppdaterat metoder av cell analys och sortering
  • Utbildning av nya användare av facilitetens apparatur
  • Delta i arbete med att söka medel för vidareutveckling av facilitetet och förnyelse av apparatur

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1984
Kontakt
  • Corrado Cilio, +4640391127
Publicerat 2018-06-01
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Zurück zu Stellenangeboten