Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Arbetsuppgifter

In vitro försök på cell-linjer inkluderande SiRNA studier. Skötsel samt vävnadsextraktion från djurmodeller för utveckling av åderförkalkning. Extraktion av celler och protein ur vävnad. PCR analyser, histologiska analyser samt konfokal mikroskopi. ELISA samt Western blot på isolerade plasma och proteiner och analyser av RNA-sekvenseringsdata.

Kvalifikationer

Genomförd internationell doktorsexamen. God kännedom om mekanistiska studier i diabetes utveckling och sjukdomens komplikationer samt godkänd djurförsöks-kurs vid Lunds Universitet. Teoretisk och praktisk kunskap inom grundläggande forskningsmetodik inkluderande histologiska analyser, PCR, Western Blot samt in vitro försök med cell-linjer.

Önskvärt är en internationell akademisk bakgrund med erfarenhet från andra universitet och forskargrupper.


Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2580
Kontakt
  • Andreas Edsfeldt, forskare, +46763501516
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-08-13
Sista ansökningsdag 2018-08-26

Zurück zu Stellenangeboten