Lunds universitet, Juridiska fakulteten, Juridiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som studievägledare vid juridiska institutionen ingår att arbeta med enskild studievägledningen genom telefon, e-post och personliga samtal. Uppföljningsarbete, studiesociala- och arbetsmarknadsrelaterade frågor är också viktiga uppgifter och syftar till att stödja studenter i svårigheter som de möter under sin studietid. Särskilt ansvar för studenter med pedagogiskt stöd kommer att ingå i tjänsten.

Informationsspridning är en annan viktig del av arbetsuppgifterna. I arbetet ingår att organisera och deltaga i informations- och introduktionsmöten för studenterna på programmet, samt att utarbeta informationsmaterial. I studievägledarens uppdrag ingår även arbete med antagning och urval inom juristprogrammet. Dessutom ingår mer eller mindre rent administrativa arbetsuppgifter.

Arbetet är periodvis arbetsintensivt.

Kvalifikationer

Studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande är ett krav. Erfarenhet av tidigare vägledning för studenter med pedagogiskt stöd är meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver att studievägledaren kan kommunicera med anställda och studenter på såväl det svenska som engelska språket. Eftersom myndighetsutövning ingår i arbetsuppgifterna krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket och goda kunskaper i det engelska språket i såväl tal som skrift.

Den person som anställs måste ha förmåga att sätta sig in i studentens situation och ge vägledning på rätt nivå, vara serviceinriktad och självgående samt ha en välutvecklad pedagogisk förmåga och samarbetsförmåga. Arbetet är periodvis arbetsintensivt vilket för med sig att en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och ett strukturerat arbetssätt är en förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Anställningen är ett vikariat från och med 2018-10-01 till och med 2019-09-30. 


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2908
Kontakt
  • Sverker Jönsson, tf avdelningschef , 046-2221121
  • Ulf Maunsbach, prefekt , 046-2221120
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-08-27
Sista ansökningsdag 2018-09-16

Tillbaka till lediga jobb