Lunds universitet, inst för service management och tjänstevetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för service management och tjänstevetenskap finns vid Campus Helsingborg. Vid institutionen utbildar och forskar vi för att förstå, problematisera och bidra till utveckling av tjänster och tjänstesamhället. Kritiska samhälleliga perspektiv är av särskild vikt för institutionens utbildning och forskning. Lärare och forskare vid institutionen representerar olika vetenskapliga områden och perspektiv, som tjänstevetenskap, etnologi, sociologi, kulturgeografi, humanekologi, miljöstrategi och företagsekonomi, vilka tillsammans utgör grunden för vår tvärvetenskapliga utbildning och forskning.

Våra utbildningar ger studenterna en specifik kunskap om tjänster och tjänsters villkor och utveckling i verksamheter och i samhället. I utbildningarna används flera olika vetenskapliga perspektiv på tjänster, som sociala, ekonomiska, miljömässiga, etiska, historiska, rumsliga och kulturella. Våra lärare är också intresserade av att utveckla pedagogiska metoder och verktyg för att underlätta studenters lärande.

Arbetsuppgifter

Kommunikatören på institutionen för service management och tjänstevetenskap arbetar med att marknadsföra våra utbildningar, göra forskningen synlig och skapa goda relationer internt och externt genom att hålla medarbetare och vår omvärld uppdaterade om vad som händer hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Utveckla och implementera institutionens kommunikationsstrategi. Kommunicera och marknadsföra våra utbildningar för att säkerställa god studentrekrytering. Arbeta med forskningskommunikation, t.ex. kommunicera, förmedla och hjälpa till att popularisera pågående forskning och forskningsresultat samt bearbeta medier i samverkan med forskarna. Utforma och uppdatera institutionens digitala kommunikation, att vara redaktör för institutionens webbsida och facebook utgör ett centralt inslag i detta arbete. Ge strategiskt stöd som att utforma kommunikationsplaner och utvärdera kommunikationsinsatser. Producera nyhetsbrev, rapporter och annat informationsmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik, marknadsföring eller motsvarande och några års erfarenhet av kommunikatörsarbetet. Du är en kompetent och van skribent som lätt kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du rör dig vant i sociala medier och har en god känsla för grafisk formgivning. Du är en rutinerad användare av programmen i Officepaketet och av designprogram som Indesign och Photoshop. Du är en van webbpublicist och har erfarenhet av olika CMS, Drupal är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom den akademiska världen eller från annan verksamhet med forskningsinriktning.

Vi söker dig som är initiativtagande och kontaktskapande och som kan arbeta självständigt och kreativt. Dessutom värdesätter vi att du är relations- och samarbetsorienterad och har en känsla för service.

Provanställning kan förekomma.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3665
Kontakt
  • Anette Svingstedt, 046-222 000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-11

Zurück zu Stellenangeboten