Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen HR

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen HRs huvuduppgift är att stödja verksamheten vid Lunds universitet i det personalpolitiska arbetet. Sektionen har även i uppdrag att stötta chef-och ledarskapsutveckling samt karriärutveckling. Sektionen underlättar och skapar förutsättningar för verksamheten att följa lagar och regler genom att ta fram universitetsgemensamma styrdokument, rutinbeskrivningar och verktyg inom området liksom kartlägger, utvecklar och följer upp processer inom HR-området. I uppdraget till sektionen finns även att stötta arbetet kring universitetets internationella medarbetare.

En av tre avdelningar på sektionen är avdelningen Kompetensförsörjning. I dess uppdrag ingår att driva, utveckla och utvärdera universitetets arbete med chef- och ledarutveckling. I den strategiska planen för Lunds universitet lyfts såväl ledarskap som medarbetarskap upp som viktiga faktorer för universitets fortsatta utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Avdelning för Kompetensförsörjning arbetar med kompetensförsörjningsfrågor och har ett etablerat koncept för chef- och ledarutveckling. Under det gångna året har ett utvecklingsarbete inletts med att se över upplägget för chef- och ledarutvecklingen på universitetet och fokus för tjänsten är att tillsammans med kolleger arbeta med det genom både strategiskt och operativt arbete. I nära samarbete med ledning och övrig verksamhet säkerställer vi att de insatser vi gör är anpassade efter verksamhetens behov och ger verksamhetsnytta.

Konkreta uppgifter som ingår i anställningen är bland annat att tillsammans med andra samordna och vidareutveckla de olika delarna inom området chef- och ledarutvecklingsområdet som t ex chef- och ledarprogram, chefsintroduktion, individuellt stöd till chefer och metodutveckling. Arbetet innebär även att ge direkt stöd i kompetensutvecklingsfrågor till chefer inom universitetet samt att arbeta med ledningsgruppsutveckling. De administrativa arbetsuppgifterna innebär bland annat förberedelse och uppföljning av kurser och program och upphandling av externa konsulter.

I arbetet ingår också att på sikt arbeta med att vidareutveckla och stärka medarbetarskapet på Lunds universitet. En viktig del av arbetet är att aktivt följa forskning och utveckling inom området.

Kravprofil

Vi söker dig som har akademisk examen inom HR alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att lyckas i jobbet har du flera års dokumenterad erfarenhet av arbete med chef- och ledarutveckling på både operativ och strategisk nivå. Har du arbetat med medarbetarskap är det meriterande. Arbetet handlar om verksamhetsutveckling och det är därför viktigt att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med förändringsprocesser och processledning. Har du erfarenhet av att arbeta med ledningsgruppsutveckling är det en fördel.

Som person är du positiv och lösningsinriktad i din grundsyn med god strategisk förmåga och kan med lätthet se helheter och samband. Du är tydlig i din kommunikation och har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är också strukturerad i ditt arbetssätt och har en god samarbetsförmåga.

Eftersom universitet är en internationell miljö är det viktigt att du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

LU är också en decentraliserad organisation med en stor bredd i verksamheten och vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete i större offentlig organisation. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/445
Kontakt
  • Ann Silbersky Isaksson, 046-222 71 57
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-04

Zurück zu Stellenangeboten