Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Språk- och litteraturcentrum söker en universitetslektor i tyska för ett vikariat med omfattningen 40%. Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen vara under perioden 2020-01-01 till och med 2020-07-16.

Undervisning och kursansvar på följande delkurser i tyska ingår:
TYSB11/B01 Grammatik/text (96 timmar)
TYSA02 Grammatik (56 timmar)
TYSK02/TYSA32 - Examensarbete/uppsats (ca 60 timmar)
TYSA21- Uppsats (60 timmar)

Meriterande för anställningen är tidigare undervisning inom liknande kurser. Vi värdesätter god samarbetsförmåga.

Behörig att anställas som universitetslektor är den som har
- avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens
- högskolepedagogisk utbildning omfattande minst fem veckor
- visad pedagogisk skicklighet.

Grund för bedömningen är goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå samt god pedagogisk förmåga inklusive god förmåga att utveckla pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder. Förmåga att kunna undervisa på svenska är ett krav.

Den semester som genereras under vikariatet ska tas ut inom anställningen. Den forskning som utförs ska redovisas senast vid anställningens upphörande.

Din ansökan ska kompletteras med en enkel meritförteckning (utan bilagor), eventuell publikationsförteckning samt eventuell förteckning över undervisade kurser. Meritförteckning och publikationsförteckning ska följa den disposition som anges på http://www.ht.lu.se/o.o.i.s/11294.

Beslut om tillsättning fattas av biträdande prefekt Marianna Smaragdi efter samråd med sektionsföreståndare Fabian Beijer och studierektor Mikael Nystrand.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2020-07-16
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4028
Kontakt
  • Mikael Nystrand/studierektor tyska, mikael.nystrand@tyska.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-11-29
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Zurück zu Stellenangeboten