Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Ekonomi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Ekonomikontoret har som uppdrag att ge ekonomiadministrativt stöd till verksamheterna inom universitetsgemensamma förvaltningen, Juridiska institutionen och Kultur- och museiverksamheterna (LUKOM). Organisatoriskt är Ekonomikontoret en del av Sektionen Ekonomi.

Ekonomikontoret har fått ett utökat uppdrag och behöver därmed anställa ytterligare en controller. Du kommer att dela din tid mellan Juridiska institutionen och universitetsgemensamma förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara Juridiska fakultetens lednings- och verksamhetsstöd när det gäller ekonomi och budget vilket förutsätter att du har ett tydligt verksamhetsperspektiv. Arbetet omfattar löpande redovisning, budget, uppföljnings-, analys-, prognos- och bokslutsarbete. Du arbetar i nära samarbete med fakultetens kanslichef, dekan, prefekt, avdelningschefer, personalansvarig samt med fakultetens lärare. Du är föredragande i fakultetsstyrelsen och representerar fakulteten i olika sammanhang. Du fungerar även som ett individuellt stöd till chefer med budgetansvar och lärare med forskningsanslag. Arbetet ställer krav på förmåga att självständigt hantera och planera ekonomiarbetet.

Inom den gemensamma förvaltningen arbetar du med löpande redovisning, uppföljnings-, analys-, och bokslutsarbete samt projektredovisningar. Du ska stödja, informera och samverka med verksamheternas ansvariga och kunna förklara ekonomiska utfall. I arbetsuppgifterna ingår att kunna utföra utredningsarbete på olika nivåer och sammanställa Pivottabeller. Arbetet ställer krav på förmåga att självständigt hantera och planera ekonomiarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av arbete med ekonomi och redovisningsfrågor som controller eller ekonom
 • Mycket god datorvana och mycket goda kunskaper i Excel
 • Lätt för att lära dig nya system
 • God pedagogisk och kommunikativ förmåga då du ska kunna förklara ekonomi för icke-ekonomer
 • Hög känsla för service och ett flexibelt arbetssätt
 • God förmåga att uttrycka sig väl, både skriftligt och muntlig på både svenska och engelska

Erfarenhet av ekonomiarbete från högskoleområdet är meriterande.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Samarbetsförmåga, att kunna arbeta självständigt, strukturerat och noggrant är en förutsättning. Att kunna se helheter och vara analytisk är viktiga egenskaper liksom att kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4152
Kontakt
 • Pernilla Sommelius, avdelningschef, 046-222 06 69
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2020-01-07

Zurück zu Stellenangeboten