Lunds universitet Medicinska fakulteten Inst.för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen
Vid forskargruppen Enheten för diabetes och celiaki bedrivs forskning inom autoimmuna sjukdomar. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området pediatrisk autoimmunitet, med fokus på predisponerande genetiska och miljöfaktorer. Gruppen leds av Daniel Agardh och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: Diabetes och celiaki | Lunds universitet

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Sökande inbjuds att ansöka om tjänsten som biträdande forskare. Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2022-03-01 till och med 2023-02-28. Omfattning 100 %. 

Arbetsuppgifter
Som anställd inom forskargruppen ansvarar du för laborativa och administrativa uppgifter.
Du kommer under chef samordna ett team i laboratoriet för att färdigställa studierekryteringen och antikroppsanalyserna i TRIAD-studien (studier på triaden av sjukdomarna diabetes, celiaki och thyreodit). Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Disputerad forskare inom biomedicin.
  • Erfarenhet av utveckling av antikroppsanalyser med radio-ligand binding assays.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är fokuserad, noggrann och resultatorienterad.

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare erfarenhet av att leda grupp i laboratorium.
  • Genomgången post-doc vid forskargrupp inriktad mot autoimmuna sjukdomar.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/297
Kontakt
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 55
  • Daniel Agardh, rekryterande chef, daniel.agardh@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2022-02-03
Sista ansökningsdag 2022-02-17

Tillbaka till lediga jobb