Lunds universitet, Ekonomihögskolan,

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning och ger bland annat fyra utbildningsprogram på grundnivå och 13 magister- och masterprogram. Ekonomihögskolan samverkar med företag och myndigheter i regionen och på fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar ständigt med att utveckla vår ställning som en attraktiv arbetsgivare.

Arbetsplatsen

Institutionen för handelsrätt är en betydelsefull del av Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Vid institutionen bedrivs för närvarande grundutbildning, forskarutbildning och forskning inom en rad rättsvetenskapliga ämnen, med särskilt fokus på regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Institutionen förenar det stora lärosätets traditioner med dynamiken hos ett ständigt föränderligt ämne. Vid institutionen som har omkring 30 medarbetare, utbildas 500 studenter på helårsbasis. Institutionen kännetecknas av en mycket god och välkomnande miljö.

Institutionen söker nu en utbildningsadministratör då en av institutionens administratörer kommer att gå i pension. Arbetet är viktigt för att institutionens verksamhet ska fungera väl. Vi har ett gott samarbete mellan ledning, administratörer och lärare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Arbetet som utbildningsadministratör innebär att sköta den administration som hör till ett flertal kurser och att vara ett administrativt stöd till lärare. I arbetet ingår att kommunicera med studenter och lärare samt med övriga medarbetare vid institutionen. Arbetet är självständigt, men du samarbetar med andra administratörer, studievägledare, studierektor och lärare.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är följande:

Kursadministration på grund- och avancerad nivå (kandidat- och master-nivå) vilket främst inkluderar registrering av studenter, inrapportering av studieresultat, tentamenshantering, lokalbokning, schemaläggning, hantering av frågor kring kursinformation, kursutbud, antagningsregler, behörighet och arkivering, allt inom ramen för gällande regelverk.

Arbetsuppgifter av typen enklare administration, till exempel kopiering och sortering förekommer. Det kan även bli aktuellt med administration knuten till studievägledarens arbetsuppgifter. Även arbetsuppgifter rörande konferenser och externa seminarier, också i samarbete med andra institutioner och fakulteter, kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • En examen från en av de teoretiska gymnasieinriktningarna . 
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Mycket god datorvana

Meriterande för anställningen är:

  •  Relevant utbildning på högskolenivå eller en relevant eftergymnasial utbildning
  • God samarbetsförmåga: Arbetet sker till stor del tillsammans med andra, vilket förutsätter att du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och har en god samarbetsförmåga.
  • Prioriteringsförmåga och ansvarstagande: Det är viktigt att du har god prioriteringsförmåga och framförhållning samt ansvarskänsla.
  • Noggrannhet och effektivitet: Terminens början och slut är mycket arbetsintensiva vilket ställer krav på noggrannhet, effektivitet, stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt.
  • Servicekänsla och lyhördhet: Arbetet som utbildningsadministratör är till stora delar ett självständigt arbete men innebär även många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en väl utvecklad servicekänsla och lyhördhet samt god förmåga att kommunicera.
  • Initiativförmåga och flexibelt förhållningssätt: Eftersom arbetet och arbetssätten fortlöpande utvecklas är det av stor vikt att du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ska också ha förmåga att ta egna initiativ och vara självgående.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor

 Heltid, tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och varför du är lämplig för den. Ansökan ska även innehålla CV samt examensbevis eller motsvarande.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 



 

 




 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2493
Kontakt
  • Jörgen Hettne, prefekt, +46462227902
  • Anneli Carlsson, studierektor, +46462224252
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-07-01
Sista ansökningsdag 2022-08-14

Tillbaka till lediga jobb