Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst.för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen ”Rehabilitering och hållbar hälsa” vid Institutionen för hälsovetenskaper inom Medicinska fakulteten genomför forskning inom fysioterapi och rehabilitering som syftar till att förbättra funktionsförmågan och hälsan för personer med olika funktionsnedsättningar. Forskningen genomförs i samverkan med andra forskargrupper såväl regionalt som nationellt och engagerar seniora forskare, postdoktorer och doktorander. Läs mer om oss här!

Forskargruppen leds av professor Christina Brogårdh där majoriteten av medarbetarna är fysioterapeuter. Vi värnar om en arbetsplats som upplevs utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi söker nu en postdoktor inom hälsovetenskap med inriktning fysioterapi.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift som postdoktor kommer att vara att genomföra forskning i projekt som rör återhämtning av sensorimotorisk funktion i övre och nedre extremiteter samt gångförmåga efter stroke. Datainsamlingen genomförs inom ramen för Lunds Stroke Register och Lund Stroke Recovery Study tillsammans med kliniskt verksam personal, medarbetare från annan forskargrupp och med personer som insjuknat i stroke. Du förväntas att vara aktivt involverad i datainsamling, analys och bearbetning av data, sammanställande av manuskript samt i ansökningar till externa finansiärer. Arbetet innebär såväl självständigt arbete som att vara medarbetare i projektteamet. Som postdoc kommer du att arbeta med kliniska uppföljningar av personer med stroke, koordinera projektet, administrera data, och genomföra analyser genom främst kvantitativ metodik. Det kan även finnas möjlighet för dig som postdoktor att delta i andra forskningsprojekt inom forskargruppen och att arbeta med annan vetenskaplig metodik.
 Undervisning kommer också att vara en del av dina arbetsuppgifter, främst på grund- och avancerad nivå, men kan även förekomma på doktorandnivå. Som postdoktor förväntas du aktivt medverka i seminarie- och mötesverksamheter samt andra externa sammanhang. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer och bedömning
Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett vidare steg i karriären efter disputation och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på vetenskapliga meriter, erfarenhet av patientgruppen och de frågeställningar som ska studeras, samt samarbetsförmåga och potential som forskare.
Vid anställning som postdoktor gäller följande bedömningsgrund:
God förmåga att utveckla och genomföra forskning av hög kvalitet samt pedagogisk förmåga, inom hälsovetenskap med inriktning fysioterapi.

I övrigt görs bedömningen med utgångspunkt i följande krav för anställningen:
• Doktorsexamen inom hälsovetenskap, med inriktning fysioterapi eller funktionsnedsättning och rehabilitering
• Fysioterapeutexamen och av Socialstyrelsen utfärdad legitimation
• Dokumenterad erfarenhet av olika forskningsmetoder
• Mycket goda datorkunskaper
• Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är flexibel, noggrann och ansvarstagande, samt har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Meriterande för anställningen är:
• Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med strukturerad hantering av stora datamängder
• Dokumenterad erfarenhet av interdisciplinär forskning inom strokeområdet
• Dokumenterad erfarenhet av kliniskt interdisciplinärt teamarbete inom strokerehabilitering
• Dokumenterad erfarenhet av att tillämpa fysioterapeutiska och rehabiliteringsmedicinska metoder eller annan erfarenhet av relevans för det aktuella projektets genomförande

Behörighet
Behörig är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till minst 2 år och högst tre år. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter daterat 2022-02-01 (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO).
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV och examensbevis (eller motsvarande). Om examensbeviset inte har utfärdats före ansökningstillfället ber vi dig att skicka in det i efterhand till Evelina Petersson (evelina.petersson@med.lu.se)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/621
Kontakt
  • Evelina Petersson, personalsamordnare, +46462221920
  • Christina Brogårdh, professor, +46462221892
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb