Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen Kirurgi, Malmö bedrivs forskning inom det tvärvetenskapliga ämnet kirurgi där man studerar och vidareutvecklar sjukdomsmekanismer, diagnostiska metoder och behandling av kirurgiska sjukdomar. Sedan flera år finns en stark forskning inom innovativ endoskopi och med relevans för den aktuella tjänsten specifikt kapselendoskopi. Forskningen ligger lågt framme i både ett nationellt och internationellt perspektiv. Forskargruppen leds av professor Henrik Thorlacius och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad till Kirurgiska kliniken, diagnostiskt centrum och CRC i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som erfaren forskare kommer du att representera Lunds universitet som samarbetspartner i EU projektet “AI supported picture analysis in large bowel camera capsule endoscopy”. Projektets målsättning är att utveckla och implementera kapselendoskopin i utredningen och behandlingen av tarmsjukdomar. Du kommer att delta i planeringen, genomförandet, redovisningen och implementeringen av projektspecifika uppdrag. Du kommer att delta i planeringen och genomförandet av alla projektrelaterade kliniska program med Endoskopimottagningen i Malmö vid Skånes universitet.

Kvalifikationer

  • Doktorsexamen inom kirurgi/gastroenterologi med inriktning mot gastrointestinal endoskopi
  • Stor forsknings- och kliniska erfarenheter inom traditionella och innovativa endoskopiska metoder, inklusive kapselendoskopi
  • Dokumenterat arbete inom nationella och internationella endoskopiska nätverk
  • God förmåga att uttrycka dig tydligt både i skrift och tal, både på svenska och engelska
  • Intresse för undervisning och pedagogik

 

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 20 % under ett år. Tillträdesdatum för denna tjänst är 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer samt CV.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/917
Kontakt
  • Herbert Floria, 046-2220696
  • Henrik Thorlacius, +4640333739
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb