Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Development Office vid Lunds universitet ansvarar för att skapa, utveckla och vårda ett långsiktigt och ömsesidigt utbyte mellan universitetet och näringsliv, stiftelser, organisationer samt privatpersoner för att genom filantropiska medel stärka universitetet och dess forskning och utbildning. Externa medel spelar en allt viktigare roll för att finansiera strategiska satsningar i syfte att stärka ställningen som ett av Europas ledande universitet.

Sedan flera år bedrivs ett framgångsrikt arbete med fundraising, både nationellt och internationellt, och vår framgångsrika donationskampanj i samband med universitetets 350-årsjubileum fick mycket uppmärksamhet nationellt. Vi vill bibehålla en hög ambitionsnivå och söker nu en ny fundraiser. Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag i en kreativ universitetsmiljö.

Du arbetar med att etablera och utveckla relationer mellan universitetet och donatorer och samarbetspartners med syfte att säkerställa långsiktig finansiering från den privata sektorn. Du är intresserad av människor och relationer. Kundvård är en mycket viktig del av vårt arbete, och i detta arbete ingår att medverka i att arrangera evenemang för befintliga och potentiella donatorer. Du är en ambassadör för Lunds universitet och söker nya kontakter regionalt och nationellt. Arbetet bygger på intresse för såväl vetenskap och akademi som omvärldens och donatorernas behov.

Arbetet är i en stark utvecklingsfas och du har möjlighet att vara med på en spännande resa. Du arbetar i nära samarbete med fakulteter och universitetets ledning. Du är en viktig medspelare för att vi ska lyckas i våra ambitioner. Du har ett engagemang för avdelningens långsiktiga utveckling och kan hitta nya möjligheter för fundraising.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Lund. Du rapporterar till avdelningschefen för Development Office, som är en avdelning inom sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI).

Kvalifikationer

 • Du har relevant akademisk utbildning
 • Du har erfarenhet av att generera intäkter och komma till avslut utifrån ett professionellt affärsmässigt arbetssätt
 • Du har erfarenhet av att ta ansvar för att initiera och leda projekt från idé till avslut enligt plan
 • Du har erfarenhet av och genuint intresse för att identifiera, upparbeta och långsiktigt utveckla och vårda kundrelationer
 • Du har en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt, såväl på svenska som engelska, med erfarenhet av att målgruppsanpassa budskap och erbjudanden
 • Du har ett genuint intresse för universitetets verksamhet
 • Du är strukturerad och har god administrativ förmåga

Det är meriterande

 • Om du har arbetat i en säljande roll med hög grad av personlig kontakt, i tjänsteföretag och speciellt private banking
 • Om du har arbetat med fundraising
 • Om du redan har upparbetat ett stort personligt nätverk inom relevanta områden

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

 • Du kan balansera driv och initiativförmåga med uthållighet
 • Du tänker strategiskt och målinriktat samtidigt som du är operativ
 • Du är representativ, utåtriktad, orädd och van att ta nya kontakter
 • Du är kvalitetsmedveten, lyhörd och serviceinriktad med god förmåga att samarbeta och bygga nätverk

Ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Denna rekrytering utförs av Human Capital. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1932
Kontakt
 • Pia Siljeklint, +46462223439
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb