Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Universitetsledningens stab

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Universitetsledningens stab

Universitetsledningens stab ger stöd åt universitetsledning och universitetsstyrelse i frågor som rör verksamhetsplanering, resursfördelning, analys, återrapportering, ärendehantering, rektorssammanträde, rektors ledningsråd, ledningsgrupp samt universitetsförvaltningens ledningsgrupp. På Universitetsledningens stab arbetar 17 personer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som utredare på universitetsledningens stab arbetar du med att bereda och skriva fram beslut samt stödja arbetet vid beslutsmöten, s.k. rektorssammanträden. Uppgiften innebär många kontakter med personer inom olika delar av vår organisation och du får en inblick i fakulteternas verksamhet. En viktig uppgift är att stödja och handleda personer ute i organisationen i ärendehanteringsprocessen och hanteringen av allmänna handlingar.

I arbetsuppgifterna ingår också att stödja planering och genomförfarande av sammanträden i universitetsförvaltningens ledningsgrupp varannan vecka där du kommer i kontakt med våra sektions- och kanslichefer. Det ingår även handläggning av remisser och sammanställning av yttranden och beslut. Ibland genomför du eller är stöd i mindre utredningar.

Arbetet på Universitetsledningens stab ställer höga krav på organisatorisk förmåga, samarbete, integritet samt beredskap på tillfälliga arbetstoppar. Du kommer att ingå i ett team  som också arbetar med dessa eller liknande uppgifter och här råder ett gott samarbetsklimat. Vi arbetar kontinuerligt med att finna nya och bättre arbetsformer och arbetsuppgifterna kan förändras över tid. Det finns goda möjligheter att utvecklas inom din roll.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-Du ska ha universitetsutbildning inkluderande statsvetenskap, juridik eller annan akademisk       utbildning i kombination med erfarenhet från offentlig förvaltning.
-Du ska ha minst tre års arbetslivserfarenhet i offentlig förvaltning.
-Du ska ha goda kunskaper i förvaltningsrätt och övrig för området relevant juridik.
-Du ska vara en god skribent på svenska som är vårt myndighetsspråk.
-Universitetets internationella inriktning kräver även god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska.
-Mycket god organisatorisk förmåga.

-Du ska ha god förståelse för akademisk verksamhet inom utbildning och forskning

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. Du ska vara ansvarsfull, noggrann och arbeta strukturerat. Hög integritet och känsla för sekretess är egenskaper som är viktiga i arbetet. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, ett prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och tycka om att arbeta tillsammans. Du är van vid att hantera tillfälliga arbetstoppar och ett tidvis högt tempo.

Meriterande för anställningen är:

-Erfarenhet av likartat arbete i universitets- och högskolesektorn.

Övrigt

Anställningen som utredare är tillsvidare med en omfattning på 100 %. Provanställning kan komma att tillämpas, kontaktperson är stabschef Torun Forslid.
Intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2780
Kontakt
  • Torun Forslid, +46462224481
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb