Lunds universitet, LTH, Institutionen för energivetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av kursen och uppdraget
Vid Institutionen för energivetenskaper ges ett flertal kurser som ingår i energispecialiseringen för studenter som går programmen E, F, M och W. Vi söker nu två amanuenser som kan hjälpa till i kursen Biomassaomvandling MVKP36 (tidigare MVKP35). Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap om viktiga fysikaliska och kemiska processer involverade i omvandlingen av biomassa till olika former av bioenergi, att studera biomassaomvandlingsvägar och att studera olika omvandlingsteknologier. Eleverna måste lämna in 4 läxor och 2 projekt. Vi söker två amanuenser för att betygsätta dessa läxor och projekt och ge feedback till eleverna om det är fel i deras rapporter. Kursen är över två läsperioder läsperiod 1 och 2. 

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier. I arbetsuppgifterna ingår:

  • betygsättning av läxor
  • feedback på och betygsättning av projektrapporter

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

  • att studenten är antagen till civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • goda kunskaper och praxis inom området bioenergi och biomassaomvandling
  • personlig lämplighet, såsom samarbetsförmåga och självständighet.

Meriterande för anställningen är:

  • goda kunskaper och praxis inom området bioenergi och biomassaomvandling
  • avklarade kursen MVKP36 (tidigare MVKP35).
  • tidigare undervisningserfarenhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss. 

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2 oktober till 31 december 2023 och avser omfattning 8%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 8%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2800
Kontakt
  • Hesameddin Fatehi, hesameddin.fatehi@energy.lth.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb