Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Inom humaniora vid Lunds universitet finns en starkt utvecklad tradition av områdesstudier. Inom dessa har Öst- och Centraleuropastudier och Europastudier länge varit en av de ledande inriktningarna. Inom Öst- och centraleuropastudier samt Europastudier med humanistisk profil bedrivs undervisning på såväl grundnivå som avancerad nivå. Ämnena har ett kandidatprogram inom Europastudier och två masterprogram:  ett inom Öst- och centraleuropastudier och ett inom Europastudier. Samtliga program har mång- och tvärvetenskaplig karaktär med fokus på kultur och språkstudier (på kandidatutbildningen utgör kurser i språk min en tredjedel av programmet).


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Lediga anställningar | Lunds universitet

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetsuppgifterna inom anställningen består av planering, kursutveckling, undervisning och examination på kursen Europastudier: Grunder i projektledning och kommunikationsstrategier, 7,5 hp (EUHA03) . Kursen ges på svenska på halvfart under andra halvan av höstterminen.

Grund för bedömningen är goda ämneskunskaper, god pedagogisk förmåga, användning av varierande undervisningsmetoder samt personlig förmåga i övrigt för att fullgöra arbetsuppgifterna väl, samt personlig lämplighet. Meriterande för anställningen är tidigare undervisning på kurser med liknande innehåll och god samarbetsförmåga. 

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • avlagd examen på avancerad nivå samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne,
  • visad pedagogisk skicklighet,
  • genomgången högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper om minst fem veckor.

För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning övervägas om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering.

Meriterande för anställningen är:

  • tidigare erfarenhet av undervisning på kurser med liknande innehåll,
  • god pedagogisk förmåga att bedriva och utveckla verksamhet med varierande undervisningsmetoder,
  • erfarenhet av distansundervisning och att utveckla digitala metoder i undervisning och examination,
  • god samarbetsförmåga.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 40 % med startdatum den 13 oktober 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 14 januari 2024. För information om anställningen kontakta sektionsföreståndare Johanna Lindbladh Johanna Lindbladh | Språk- och litteraturcentrum (lu.se) eller studierektor Marina Andersson Marina Andersson | Språk- och litteraturcentrum (lu.se).

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-01-14
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-13 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2887
Kontakt
  • Johanna Lindbladh, sektionsföreståndare, https://www.sol.lu.se/person/JohannaLindbladh
  • Marina Andersson, studierektor, https://www.sol.lu.se/person/MarinaAndersson
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb