Lunds universitet, LTH, Institutionen för bygg- och miljöteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för Bygg- och miljöteknologi, avdelningen för riskhantering och samhällssäkerhet söker 4 amanuenser med placering på avdelningen för riskhantering och samhällssäkerhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet, vid institutionen för Bygg- och Miljöteknologi, bedriver forskning och undervisning inom samhällelig risk- och krishantering. Fokus för forskningen och undervisningen är att utveckla kunskap om hur människor, organisationer och samhälle förebygger, förbereder sig för, hanterar, återhämtar sig från, och lär sig och anpassar sig till händelser som kan hota något av värde. Vi genomför också forskning med fokus på att utveckla metoder, processer och andra typer av artefakter som kan användas för att bättre förstå och hantera risker, kriser och katastrofer i en rad olika sammanhang.

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Medverkan i undervisning i en av följande kurser (ange i ansökan vilken eller vilka av kurserna du vill undervisa i)
 • Riskanalys inom säkerhetsområdet (VRSN25) i form av övningsledare.
 • Samhällssäkerhet och resiliens (VRSN01) i form av stöd vid uppsatsgranskning.
 • Grunderna för beslutsfattande och beslutsanalys (VRSA10) i form av övningsledare.
 • Kritiska Infrastrukturers resiliens (VRSN45) i form av stöd vid uppsatsgranskning samt assistent vid datorlaborationer.
 • viss administration.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

 • Antagen till Civilingenjörsutbildning i riskhantering, eller Civilingenjörsutbildning i risk, säkerhet och krishantering, eller Mastersutbildning i katastrofriskhantering och klimatanpassning eller brandingenjörsutbildningen vid LTH eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • För amanuens i kursen Riskanalys inom säkerhetsområdet (VRSN25): godkänt betyg i kursen Riskanalys inom säkerhetsområdet (VRSN25) eller motsvarande kurs samt mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • För amanuens i kursen Grunderna för beslutsfattande och beslutsanalys (VRSA10): godkänt betyg i Grunderna för beslutsfattande och beslutsanalys (VRSA10) eller motsvarande kurs samt mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • För amanuens i kursen Kritiska Infrastrukturers resiliens (VRSN45): godkänt betyg i Kritiska Infrastrukturers resiliens (VRSN45) eller motsvarande kurs samt mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
 • För amanuens i kursen Samhällssäkerhet och resiliens (VRSN01): godkänt betyg i Samhällssäkerhet och resiliens (VRSN01) eller motsvarande kurs samt mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

 • höga kursbetyg i den kurs som nämns ovan för respektive amanuensanställning.
 • tidigare undervisningserfarenhet
 • tålamod och förmåga att uttrycka sig tydligt
 • självständighet och samarbetsförmåga

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Övrigt 

Anställningen är tidsbegränsad på följande sätt:

 • För amanuens i kursen Riskanalys inom säkerhetsområdet (VRSN25): Perioden 11/11-20/12 på 13%.
 • För amanuens i kursen Grunderna för beslutsfattande och beslutsanalys (VRSA10): Perioden 28/8-20/12 på 6%.
 • För amanuens i kursen Kritiska Infrastrukturers resiliens (VRSN45): Perioden 9/9-8/11 på 25%.  
 • För amanuens i kursen Samhällssäkerhet och resiliens (VRSN01): Perioden 28/8-18/10 på 18%

Överenskommelser om andra tidsperioder kan ske vid behov. Förläggning av undervisning sker enligt fastställt schema för respektive kurs.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare 

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). Ange vilken av de fyra kurserna som du söker om att vara amanuens inom.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-28
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 6-25%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1698
Kontakt
 • Henrik Hassel, henrik.hassel@risk.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb