Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Kravprofil
Vi söker en person som kan bistå med forskningsverksamhet i ett projekt kring migration och orörlighet under ett föränderligt klimat (ITHACA) vid Lunds universitets centrum för hållbarhetsstudier (LUCSUS). Ansvaret kommer i första hand att omfatta utvärdering om begreppet immobilitet och migration under klimatförändringar och datainsamling genom en internetbaserad sökning av webbplatser och policydokument om migration och mänskliga rättigheter, samt intervjuer på lokala, regionala och nationell nivå i svensk kontext. Den framgångsrika sökanden kommer att arbeta nära projektledaren Emily Boyd.

Sökande bör ha en avancerad akademisk examen (MSc. eller PhD) i hållbarhetsvetenskap, humanekologi, kulturgeografi eller motsvarande. Man ska ha dokumenterad erfarenhet av att utföra oberoende forskningsaktiviteter under snäva deadlines, kunna utföra parallella uppgifter, helst i en akademisk miljö, visa förmåga att fokusera på projektmål, prioriteringar och resultat samt formulera sitt arbete på ett strukturerat sätt, och rapportskrivning. Mycket goda kunskaper och presentationsförmåga i engelska och svenska är ett krav. Tidigare erfarenhet av att arbeta med systematisk utvärdering av litteratur och datainsamling av policydokument och webbplatser är ett krav och erfarenhet av intervjuer med olika samhällsaktörer (NGO, policy och lokal) är meriterande. Erfarenhet av klimatmigration och klimatmobilitet är meriterande.

Ansökningsmaterial ska lämnas in
- Ett detaljerat personligt brev (max 2 sidor)
- CV inklusive eventuella publikationer (max 3 sidor)

Detta är en tidsbegränsad anställning 50% i 12 månader.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1902
Kontakt
  • Emily Boyd, Professor, emily.boyd@lucsus.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, natalie.nyman@sam.lu.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb