Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Musikhögskolan i Malmö söker universitetsadjunkt i ämnesdidaktik, konst.
Anställningen som universitetsadjunkt är placerad vid musiklärarutbildningen med ansvar för undervisning i ämnesdidaktiska kurser inom kulturskolepedagogutbildningen, inriktning konst.
Anställning: tidsbegränsad under perioden 2024-09-01 - - 2026-07-31 med omfattning 25 % av heltid.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning i ämnesdidaktiska kurser inom konst för studerande i kulturskolepedagogutbildningen samt fristående kurser. Vidare ingår undervisning inom tvärkonstnärligt lärande och kulturskoledidaktik. I arbetsuppgfterna ingår även att i samråd med utbildningsledning planera, leda och organisera arbetet i kurserna samt samordning av schema- och lokalfrågor med berörda parter.

Behörighet
För anställningen krävs avlagd Lärarexamen i bild eller motsvarande.
Den sökande skall ha djupa ämneskunskaper inom didaktik, metodik och det konstpedagogiska ämnesområdet. Omfattande dokumenterad erfarenhet av undervisning på olika nivåer inom kulturskola krävs. Vidare är undervisning på högskole-/universitetsnivå meriterande, samt kompetens inom scenografi och tvärkonstnärligt lärande.

Du ska kunna visa dokumenterad pedagogisk skicklighet med breda och gedigna kunskaper inom ditt ämnesområde. Du har också förmåga att sprida engagemang och intresse för utbildning vid Kulturskolor samt förmåga att engagera och inspirera studenter till eget lärande. Som en del av den pedagogiska skickligheten ingår minst fem veckors högskolepedagogisk utbildning.

Bedömningsgrunder
Stor vikt läggs vid ledaregenskaper och din förmåga att kommunicera och skapa bra relationer. Arbetet kräver god förmåga att strukturera arbetsuppgifter. Du behöver kunna arbeta självständighet men även visa god samarbetsförmåga. Vana vid datorarbete med registersystem är önskvärt. Erfarenhet av undervisning inom flera olika skolformer är meriterande.

Instruktioner för ansökan
Vid ansökan ska den akademiska meritportföljen användas. Ladda upp dina handlingar som PDF-filer i rekryteringssystemet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25 procent
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1919
Kontakt
  • Magnus Ericsson, utbildningschef, 0725-201100,magnus.ericsson[at]mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb