Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Laboratoriet för cell- och molekylär mekanobiologi är en tvärvetenskaplig biomedicinsk forskargrupp som fokuserar på att förstå hur kroppens celler känner av sin fysiska omgivning och fattar beslut, såsom att växa, dela sig eller förflytta sig. Vi använder våra grundläggande upptäckter i studier av cancer-metastasering, med målet att identifiera nya terapeutiska måltavlor för att bekämpa cancer.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som klinisk assistent inom forskargruppen kommer du att undersöka hur integriner och cytoskelettet samverkar för att omvandla mekaniska signaler från den extracellulära matrixen till en långvarig aktivering av fibroblaster. Arbetet innefattar odling av fibroblaster på hydrogeler samt användning av immunfärgning i kombination med kvantitativ mikroskopi för att analysera cellulära förändringar. Projektet inkluderar även avancerade molekylärbiologiska metoder, såsom ATAC-sekvensering och Cut&Run, för att kartlägga kromatinarkitektur och epigenetiska förändringar relaterade till fibroblastaktivering.

Krav för anställningen är:

  • Att man har avlagd läkarexamen eller att man är antagen till utbildning på forskarnivå inom medicin på Lunds universitet.
  • Att man har dokumenterad erfarenhet av arbete med fibroblaster, hydrogeler och högupplöst fluorescensmikroskopi. 
  • Att man har tidigare erfarenhet av att undersöka mekanismer för integrinaktivering eller reglering av cytoskelettet. 

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av kromatinanalyser och studier av kromatinarkitektur är meriterande men inget krav.

Övrigt
Anställningen är på 100 % och tidsbegränsad enligt HF (Högskoleförordningen) 5 kap. 8-12 §§ till
10 månader. Önskat startdatum är den 1/7 2025, eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2025-07-01 (eller enligt överenskommelse)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2025/1680
Kontakt
  • Julia Friman, HR-partner, 046-2228714
  • Vinay Swaminathan, +46462220723, vinay.swaminathan@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2025-05-20
Sista ansökningsdag 2025-06-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb